Tilbage til opskrifter

75% Fuldkornsbrød

I denne opskrift med 75 % fuldkornshvedemel får du de fleste af fuldkornshvede-melets værdifulde egenskaber og samtidig en dej, der er lidt nemmere at arbejde med end en dej med 100 % fuldkorn. Prøv den, hvis du foretrækker den gyldne middelvej!

Orker du ikke bage selv? Nu kan du få brød og kager leveret til døren fra Meyers Bageri

Bestil her

Sådan gør du

BRØDDEJ

Bland ingredienserne og ælt dejen. Det er nemmest at ælte dejen i en røremaskine. Start med at ælt dejen i 1 minut ved lav hastighed, så dejen samler sig.

Kom dejen op i en smurt form og lad den hæve. Dejen skal fylde omkring 50% mere, hvilket tager ca. 12 timer.

Start med at tænde din ovn på fuldvarme ca. 30 minutter inden bagning. Bag brødet i 5 minutter ved fuldvarme. Skru herefter varmen ned på 200° og bag brødet færdigt. Det skal bage i omkring 40-45 minutter.

Ingredienser

BRØDDEJ

4 ½ dl vand
½ dl "ung surdej"
5 g gær
10 g honning
375 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
10 g salt

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her