Tilbage til opskrifter

75% Fuldkornsbrød

I denne opskrift med 75 % fuldkornshvedemel får du de fleste af fuldkornshvede-melets værdifulde egenskaber og samtidig en dej, der er lidt nemmere at arbejde med end en dej med 100 % fuldkorn. Prøv den, hvis du foretrækker den gyldne middelvej!

Sådan gør du

BRØDDEJ

Bland ingredienserne og ælt dejen. Det er nemmest at ælte dejen i en røremaskine. Start med at ælt dejen i 1 minut ved lav hastighed, så dejen samler sig.

Kom dejen op i en smurt form og lad den hæve. Dejen skal fylde omkring 50% mere, hvilket tager ca. 12 timer.

Start med at tænde din ovn på fuldvarme ca. 30 minutter inden bagning. Bag brødet i 5 minutter ved fuldvarme. Skru herefter varmen ned på 200° og bag brødet færdigt. Det skal bage i omkring 40-45 minutter.

Ingredienser

BRØDDEJ

4 ½ dl vand
½ dl "ung surdej"
5 g gær
10 g honning
375 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
10 g salt

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her