Sådan gør du
Her har vi erstattet halvdelen af fuldkornsmelet med hvedemel, og dermed lever brødet stadig op til definitionen på et fuldkornsbrød, nemlig at 50 % af melet skal være fuldkornshvedemel.
BRØDDEJ
Bland ingredienserne, og ælt dejen. Det er nemmest at bruge en røremaskine. Start med at samle dejen ved lav hastighed, så melet ikke kommer udover det hele.
Kom dejen i en smurt form, og lad den hæve til den er omkring 50% større. Det tager ca. 12 timer.
Tænd din ovn på fuldvarme ca. 30 minutter inden bagning. Bag brødet ved fuldvarme i 5 minutter. Skru herefter ovnen ned på 200° og bag brødet færdigt. Det tager 40-45 minutter.
Velbekommen!
Ingredienser
BRØDDEJ
4 ½ dl vand
½ dl "ung surdej"
5 g gær
10 g honning
250 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel
10 g salt