Karriere
1989
Stifter catering virksomheden Meyers Køkken.
1991
Cand.merc.int. fra CBS
1991-1999
DR1’s huskok i program-serien Meyers Køkken
1995
Stifter sammen med Søren Sylvest Chokolade Compagniet, der har det skandinaviske agentur for den franske chokolade Valrhona. Sammen udvikler de i 1996 enkeltfarmskaffemærket Estate Coffee. I 2000 åbner de Estate Coffee kaffe- og chokoladebar på Gl. Kongevej i København, og i 2005 etablerer de eget kafferisteri i Valby under navnet Copenhagen Roasters.
Læs mere på chokocom.com
1998
Opfinder i samarbejde med partneren Mette Martinussen det teateragtige restaurantprojekt Ester & Soja i den nu nedlagte sojakagefabrik på Islands Brygge.
1999
Åbner Meyers Madhus i hjertet af København. Madhuset har siden været ramme om et unikt gastronomisk miljø, hvor bredden og eliten i dansk madkultur mødes i en afslappet atmosfære.
Stifter Meyers Kantiner.
2001
Etablerer sammen med Arne Astrup forskningsprojektet MEYOBES, der skulle udforske grænseområdet mellem gastronomi og sundhedsvidenskab. Forskningen beskæftigede sig specielt med at undersøge, om det var muligt at lave mad med et minimum med fedt men med maksimal velsmag. Resultaterne blev offentliggjort i videnskabeligt tidskrift (se listen nedenfor) og blev formidlet populært gennem bogen Spis Igennem.
2003
Bistår Anders Kissmeyer med udviklingen og etableringen af Nørrebro Bryghus.
Hyrer René Redzepi som køkkenchef for Noma, der åbner i november. Mads Refslund ansættes som co-køkkenchef, og de bliver begge partnere. Senere træder Refslund ud. Blot halvandet år efter åbningen modtager Noma en stjerne i Michelin-guiden, to år senere bliver det til to Michelin-stjerner. Noma er 3 år i træk kåret som den 3. bedste restaurant i verden af Restaurant Magazine.
Initiatvitager til Nordisk Køkkensymposium. Ny Nordisk Køkkenmanifest lanceres.
2005
Åbner den første Meyers Deli på Gl. Kongevej på Frederiksberg. I 2006 etableres Deli i Magasin på Kongens Nytorv og i 2011 på Godthåbsvej på Frederiksberg.
Læs mere om Meyers Deli her.
2006
Køber Hotel Saxkjøbing på Lolland-Falster sammen med kokkene Erwin Lauterbach og Carl Jones. Hotellet tilbyder forkælelsesophold for private, konference- og mødefaciliteter for virksomheder og en restaurant, der serverer rustik mad baseret på lokale råvarer. Claus Meyer er i dag ejer af hotellet, der har den lokale erhvervsmand Ebbe Frahm som aktionær.
2007
Gør comeback som tv-kok på DR1 i det nordiske mad- og rejseprogram Mad i Norden – Smag på Danmark – med Meyer. Sideløbende med den danske udsendelsesramme lanceres en engelsk version af tv-programmerne under titlen New Scandinavian Cooking. Programrækken bliver set af op imod 100 mio. seere i 60 lande. Efterfølgende i 2011 sendes yderligere 10 programmer under titlen Smagen af Norden.
2008
Etablerer sammen med René Redzepi not-for-profit-institutionen NordicFoodLab. Et madlaboratorium, hvis formål er at udforske, udfordre og udvikle det nordiske køkkens råvaregrundlag.
Udnævnes til forskningsleder under OPUS – Optimal trivsel, Udvikling og Sundhed for danske børn gennem en sund ny nordisk kost. Et 5-årigt og 100 mio. kr. stort forskningsprojekt under LIFE – det Biovidenskabelige Fakultet ved KU og Nordea-fonden. OPUS etableres for at udforske det sundhedsfremmende potentiale i det nordiske køkkens råvaregrundlag og for at fremme børns sundhed.
2010
Etablerer Nordhavns Eddikebryggeri sammen med Andreas Harder.
Åbner Meyers Bageri i Jægersborggade. Siden etableres bagerier også i St. Kongensgade, Classensgade og på Amagerbrogade.
Etablerer Grupe&Meyer i samarbejde med den økologiske pioner og landmand Per Grupe.
2011
Åbner Restaurant RADIO i samarbejde med Jesper Kirketerp og Rasmus Kliim.
Er initiativtager til Melting Pot-fonden, der arbejder for at øge livskvaliteten og forbedre fremtidsmulighederne blandt udsatte og marginaliserede befolkningsgrupper i Danmark og udvalgte udviklingslande, bl.a. ved etablering af madskoler. Melting Pot etablerer Smagens Time og Madmodsløbet samme år.
Melting Pot indleder et samarbejde med Kriminalforsorgen om at udforske, hvorvidt man kan forebygge tilbagevenden til kriminalitet ved at etablere kokkeskoler i udvalgte danske fængsler. Pilotprojekt foregår i Vridsløselille Statsfængsel og dokumenteres til DR1 under titlen, Restaurant bag Tremmer.
Bistår Rene Redzepi i etableringen af MAD.
2012
Åbner restaurant NAMNAM i samarbejde med Michael Pang-Larsen.
Stifter Melting Pot Bolivia sammen med IBIS. Melting Pot Bolivia lancerer senere samme år madfestivallen TAMBO i samarbejde med en række bolivianske NGO’er og Den danske ambassade i Bolivia. Melting Pot Bolivia åbner i 2013 restauranten GUSTU i La Paz med en integreret mesterlæreruddannelse for marginaliserede unge som en integreret del af projektet.
Meyers Madhus vinder et offentlig udbud om at fortsætte driften af kokkeskolen i Vridsløselille samt udbrede konceptet til henholdsvis det åbne fængsel i Jyderup og Københavns Fængsler.
Holder TED-talk under overskriften: Unfolding the potential of indigenous food cultures, worldwide.
2013
Slår dørene op til Meyers Spisehus i Lyngby, bageri, restaurant, vinbar, juicebar, pizzeria, kafferisteri, kaffebar og madskole under samme tag.
Åbner jazz-klubben The Standard i samarbejde med bl.a. Niels Lan Doky, Torsten Vildgaard, Søren West og den indiske Sethi-familie i det gamle toldhus på Havnegade 44. The Standard huser tre restauranter, STUDIO, ALMANAK og VERANDAH.
2014
Er tilbage på tv med DR-programmerne Pop Up, hvor Claus Meyer, sekunderet af kolleger fra Meyers Køkken og Meyers Madhus, laver pop-up gadekøkkener rundt omkring i Danmark. På tre forskellige, spektakulære lokationer laves mad med lokale råvarer til 1000 mennesker på 12 timer – kun ved brug af ild og vand og hjælp fra lokale ildsjæle og producenter.
2015
Meyers og Løgismose slår deres virksomheder sammen i et nyt selskab med IK Investment Partners. Målet er sammen endnu stærkere at kunne indfri ambitionen om at løfte kvaliteten af maden og råvarerne i Danmark.
Claus flytter til New York sammen med sin familie og deres to hunde for at opbygge en ny virksomhed på Manhattan. Sideløbende opstartes et velgørenhedsprojekt i den socialt belastede bydel Brownsville.
Claus investerer 5 mio. kr. i Nykøbing FC, som er en sammenslutning af B1901 og B1921 sammen med den tidligere landsholdsspiller, falstringen Claus Jensen, Mick Øgendahl og den første afrikanske spiller i dansk topfodbold – og årtusindets fodboldspiller i Gambia – Biri Biri.
2016
Sammen med en række lokale ildsjæle åbner Claus en non-profit madskole i Sakskøbing. Målet er at forsøge at skabe en ny udviklingsmodel for de mindre, danske provinskøbstæder og etablere et samarbejde mellem borgerne, det offentlige, en ressourcestærk privat organisation og lokale virksomheder.
I november kan Claus fejre, at restaurant Agern i New York får en Michelinstjerne, kun et halvt år efter åbningen.
Den Danske Spiseguide hædrer i oktober Claus Meyer med spiseguidens særpris, og kårer ham samtidig til ‘ikon’, en ære som tidligere kun er tildelt seks andre gastronomiske personligheder i Danmark.
Great Northern Food Hall åbner. Efter flere forsinkelser og et turbulent forår, åbner den store Food Hall midt i Wanderbilt Hall. I seks forskellige pavilloner fordelt i den store Food Hall udleves drømmen om 'skandinaviske rødder i amerikansk muld', dvs. at elementer som smørrebrød, kanelsnurrer, frøsnapper og grød er på menuen, men alle med et tydeligt præg af de amerikanske omgivelser.
Læs mere på greatnorthernfood.com.
Restaurant Agern åbner. En sæsondrevet restaurant og bar placeret på Grand Central Terminal, gemt imellem Vanderbilt Hall og nedgangen til undergrundsbanen. Menuen er funderet på råvarer og ingredienser fra områderne i nærheden som bliver tilberedt efter teknikker og smagsnuancer hentet fra det nordiske køkken.
Læs mere på agernrestaurant.com.
Restaurant Gustu i Bolivia vinder prisen som 16. bedste restaurant i Latinamerika. I spidsen står køkkenchef Kamilla Seidler, som samtidig blev kåret til kontinentets bedste kvindelige køkkenchef. Gustu er en del af et større initiativ der blev påbegyndt i Bolivia i 2011 af Fonden Melting Pot. Målet er at bruge mad, velsmag og gastronomi som en måde at hjælpe udsatte mennesker i Bolia ud af fattigdom.
Læs mere på restaurantgustu.com og på meltingpotfoundation.dk.
Sammen med en række lokale ildsjæle åbner Claus en non-profit madskole i Sakskøbing. Målet er at forsøge at skabe en ny udviklingsmodel for de mindre, danske provinskøbstæder og etablere et samarbejde mellem borgerne, det offentlige, en ressourcestærk privat organisation og lokale virksomheder.
Læs mere på sakskøbingmadhus.dk.
2017
Flere års gode relationer mellem Claus, bryggeriet Mikkeller, Dessner-brødrene fra det amerikanske indierock-band The National og Beatbox Entertainment resulterer i, at de går sammen om en helt ny festival i København. 'Haven' bliver navnet på en unik festival, der over to dage forener musik- og smagsoplevelser på Refshaleøen.
Læs mere på havenkbh.dk
I marts hædres Claus på CBS på alumnedagen og får titlen CBS-æresalumne med begrundelse i hans særlige engagement i samfundet – og til tider for samfundets svageste.
Grundlægger af Sakskøbing Mandskor
Stifter af Sakskøbing Strikkeklub
2021
Investerer i virksomheden Foodture og indtræder i dens bestyrelse
Investerer i virksomheden Mesterlære
Stifter selskaberne Public Lemonade og Scicular sammen med Morten Sommer og Rasmus Toft-Kehler.