Der hersker ikke tvivl om, at vores madvaner og råvareproduktion har afgørende betydning, når vi skal reducere vores klimaaftryk i håbet om også at kunne efterlade en frugtbar planet til fremtidige generationer.
I dag stammer omtrent 20% af vores totale klimaaftryk i Danmark fra den mad, vi spiser. Klimaaftrykket gælder alt fra producering af råvarer, emballage, transport, tilberedning og desværre også madspild.
Der er centrale ting, vi alle kan gøre ved vores eget middagsbord. Små forandringer, der kan nedbringe udledningen af drivhusgasser - og faktisk viser det sig i mange tilfælde, at det, der er godt for kloden, også er godt for din egen sundhed.
SPIS MERE GRØNT
Mange er enige i, at det giver mening af skrue ned for indtaget af kød, enten af sundhedsmæssige- miljømæssige eller etiske grunde. Men det at spise mere grønt har også flere lystbetonede grunde.
Planteriget har enormt meget variation i teksturer, former, farver og dufte, hvilket giver os et af de mest velassorterede områder i det gastronomiske univers. Faktisk er der nærmest uudtømmelige muligheder i det grønne køkken, hvis du først er opmærksom på det.
Sådan skaber du det gode, grønne måltid