Derfor skal du spise sæsonbaseret
I dag kan man få alle slags frugter og grøntsager hele året rundt, fordi vi får mange af vores fødevarer fra Sydeuropa eller Sydamerika. Det kan gøre det svært at gennemskue, hvornår de enkelte råvarer er i højsæson. Alligevel er der en stor smagsmæssig forskel på en dansk frilandstomat i august og en spansk drivhustomat i februar. Men udover smagen giver det også en naturlig variation i måltiderne og noget at glæde sig til, når vi lader råvaresæsonerne bestemme, hvad vi spiser.
Her er 5 gode grunde til at spise efter sæsonen:
- Det giver variation i måltiderne året igennem, så naturens gang viser sig på tallerkenen.
- Råvarerne smager af mere, og de er flottere og mere saftige.
- Du får friske råvarer, der er høstet, mens de er modne, og derfor rige på næringsstoffer.
- Du minimerer klimaaftrykket fra transport.
- Der kan være penge at spare i højsæsonen for en råvare.
Disse råvarer kan du spise med god samvittighed i august
Der sker en masse vidunderlige ting i naturen når kalenderen rammer august måned, og selvom sommeren er ved at være slut, kan du stadig finde en masse friske og sprøde grøntsager og frugter i den danske natur. Du kan se vores overblik over råvarerne i sæson nedenfor:
En håndfuld af vores yndlingsråvarer og - opskrifter i august
Courgette
Courgette, squash, zucchini - kært barn har mange navne. Uanset hvad du vælger at kalde denne aflange grøntsag, kan vi ikke komme udenom, at den har et hav af anvendelsesmuligheder i både det søde og salte køkken.
Courgette har en rimelig neutral smag, der er en anelse sødlig og nøddeagtig, men bestemt ikke dominerende. Grøntsagen kan spises rå i salater eller som pasta, marineret, dampet, sauteret, revet i brød, kager mm. Courgette kan også skæres i skiver eller tern og bruges som fylde i en simrende gryderet. Vidste du, at du også kan spise de fine gule blomster, der gror på courgetten? Se nogle af vores yndlingsopskrifter med courgette herunder.