Dagbog fra Madens Folkemøde - dag 1

Efter en forrygende premiere i 2019 på Danmarks første folkemøde om mad, madkultur og fødevaresystemer, var fundamentet lagt for et brag af en gentagelse. Men som med alt mulig andet rimede 2020 også her mere på lukning end på langbordsmiddag. Derfor er vi nu mere end nogensinde klar til et brag af en gensyn, når vi endelig kan mødes igen på Engestofte Gods på Lolland til to dage, der sætter scenen for samtalen om vores madkultur og fremtidens måltider.

Vi glæder os til engagerede debatter i Laden, fællesspisninger, madværksteder, henslængte kaffepauser og et par dage med ørene fulde af madsnak på engen ned mod Søndersø.

Vejrudsigten lover dejlig septembersolskin og sammen med samarbejdspartnere og ambassadører er vi helt oppe på tæerne og klar til åbningen i morgen fredag kl. 10.30. De af jer, der ikke selv har mulighed for at være med, kan følge med her på vores facebookside, hvor vi livestreamer to af vores masterclasses, nemlig dem om fremtidens brødkultur og flere bælgfrugter på tallerkenen. På vores instagramprofil vil vi løbende dele fotos, historier og videoer fra vores oplevelser på Folkemødet.


Tag bussen til Madens Folkemøde

Til alle jer, der har valgt at valfarte til Sydhavsøerne og bruge jeres weekend på Lolland, venter der store smagsoplevelser og et ambitiøst eventprogram! Og i år er turen gjort endnu nemmere, for der er indsat busser, der kører til og fra Engestofte Gods og København samt stationsbyerne Maribo, Sakskøbing og Nykøbing F. Så vi håber at se både madglade københavnere og lokale bysbørn under den lollandske himmel.

Gå ikke glip af..

Både fredag og lørdag er der debatter, workshops, smagninger, skuekøkkener og talks på programmet. Et par af vores anbefalinger fra fredagens program følger her:
En tur i ’Samtalekøkkenet’ fredag formiddag, når Danmarks Biavlerforening afholder Danmarksmesterskaberne i honning. Og glem heller ikke, at lægge vejen forbi Laden fredag kl. 13, når ’Den store klimadebat’ løber af stablen i to akter med blandt andre Per Kølster og Claus Meyer i panelet.


Vi skal selv uden tvivl med på den ekstraordinære turbåd til Det Hindsides fredag kl. 16 sammen med redaktør Oliver Stilling og den skønlitterære forfatter Madame Nielsen langt væk fra folkemødets rabalder og odeur. Hvis ikke vi altså finder plads i Laden kl. 15.45 og tager del i debatten om forholdet mellem land og by, og hvordan mad er med til at skabe grundlaget for det gode liv på landet. En debat, der ikke kunne have bedre rammer end her blandt de smukke omgivelser på Lolland.
Bliver du sulten undervejs er lugen åben i vores foodtruck Lille-Meyer, der er klar med lune flæskestegssandwich, dampende linsedaal og ikke mindst saftige kanelsnurre og andre søde sager til kaffepausen.


Kulminationen på Maden Folkemødes første dag bliver uden tvivl fredag kl. 18.45, hvor sanger Isam B sammen med Claus Meyer inviterer til marokkansk festmiddag med anekdoter, fællessang og uforglemmelig nordafrikansk mad.

Og så er den første dag allerede gået, og vi kan begynde at se fremad mod lørdag, der byder på mindst lige så mange spændende madoplevelser og interessante debatter.

Vi håber at se mange af jer blandt gårdlængerne og markerne i og omkring Engestofte Gods, når vi skal spise, tale, diskutere og suge til os. Og om ikke andet kan I læse med i Folkemødedagbogen i morgen her på siden.

Vi ses!

Fakta

• 24. og 25. september på Engestofte Gods på Lolland
• Dagsbilletter koster 60 kr. og kan købes ved indgangen
• Gratis adgang for studerende og børn op til 12 år ifølge med en voksen