Kun det bedste kød er godt nok: nyt samarbejde med dedikerede landmænd

Vi vil gerne give grøntsagerne en større plads på tallerkenen og skrue en smule ned for det røde oksekød, men vi ønsker omvendt heller ikke en fremtid uden koen, der i århundreder har været med til at tegne vores landbrug, landskaber og madkultur. Derfor går vi langt for at finde samarbejdspartnere og lokale landmænd, der har fokus på opdræt af okser i overensstemmelse med både den omkringliggende natur, dyrenes velbefindende og en skånsom slagteproces.

Jeg ville finde det bedste at arbejde med, det bedste for naturen, klimaet, dyret, bonden, slagteren, kokken og gæsten. Jeg ville finde de naturlige dyr, der havde gavn af at være i live for andre end os

Mikkel Hesselager

Et husdyrhold i samklang med den omgivende natur

I stedet for helt at opgive husdyrene, vil vi arbejde for, at de animalske råvarer, vi fortsat kommer til at bruge – mælken, osten og kødet – udover at repræsentere den største mulige velsmag, kommer fra et husdyrhold, der er i samklang med den omgivende natur, prioriterer hensynet til dyrenes naturlige adfærd og har det lavest mulige miljøaftryk. 

"Vi mener jo generelt, at kødet bør være guldet på tallerkenen og noget, der hører fester og særlige lejligheder til. Det synes jeg, nytårsaften er. Men når jeg vælger at servere helstegt oksemørbrad til hovedret, ser jeg det også som en mulighed for at støtte de landmænd, der gør en kæmpe indsats for at opdrætte kvæg, der er i samklang med den omgivende natur, prioriterer hensynet til dyrenes naturlige adfærd og har det lavest mulige miljøaftryk”, siger Jonas Boelt, køkkenchef i Meyers.

Okser som naturplejere

Samtidig kan okser kan være oplagte og værdifulde som naturplejere, hvor de er med til at opretholde den frodige natur og høje biodiversitet, fordi de æder et bredt sortiment af de planter, der gror på arealerne. Omvendt, hvis ikke vi har okserne til at pleje naturen risikerer vi, at arealerne gror til i krat og monokultur, som hindrer biodiversitet.

På den måde kan dyrene samtidig leve naturligt med mulighed for at for at udfolde de vigtigste artsspecifikke instinkter, ligesom de kan græsse på vilde arealer, hvor de eksempelvis spiser salturten, der smager lidt af asparges og er rig på salt, jod og vitaminer. De mange urter er med til at give oksekødet en særlig god smag. 

Vi mener jo generelt, at kødet bør være guldet på tallerkenen og noget, der hører fester og særlige lejligheder til. Det synes jeg, nytårsaften er. Men så skal det også være det absolut bedste kød, vi kan få fat i.

Jonas Boelt, køkkenchef i Meyers

Dedikerede landmænd med fokus på dyrenes hele liv

Mikkel Hesselager er manden bag det helt nye samarbejde i vores eventkøkken. Han har samlet en håndfuld gårde i det jyske og arbejder med at bygge bro, så landmænd, der arbejder i dybden med økologi og dyrevelfærd, kan afsætte deres varer til køkkener og restauranter uden om de traditionelle, stordriftsveje.

Mikkel arbejdede oprindeligt som kok i København, men blev både frustreret og forarget over industriens manglende fokus på at udnytte hele dyr, give dyrene det bedst mulige liv og ikke mindst at sikre dem en værdig afslutning på livet.

Jonas og Mikkel har tidligere arbejdet sammen på den københavnske restaurantscene. Derfor ligger der ikke blot en professionel relation men også et venskab bag samarbejdet omkring at få kød med det ypperste fokus på bl.a. dyrevelfærd og økologi ind i eventkøkkenet hos Meyers.

Vi vil hæve kødkvaliteten i Danmark

Resultatet er en kødproduktion, der udelukkende tilbyder det bedste for naturen, klimaet, dyret, bonden, slagteren, kokken og i sidste enden den spisende gæst. Med den slags samarbejde kan vi være med til at hæve kødkvaliteten i Danmark og støtte landmænd, der lever og ånder for naturen og dyrene. 

Helt specifikt kommer kødet på vores fest- og højtidsmenuer i fremtiden fra to gårde. Det er landmand Michael Lauritsen på Ravnbækgård i Outrup nord for Varde og landmand Anders Laust fra Norup Østermark ved Mariager, der driver de to landbrug. 

Jonas Boelt, køkkenchef i Meyers er også glad for det nye samarbejde: 
"Vi har over tid minimeret andelen af rødt oksekød på vores menuer, og når jeg eksempelvis til nytår udvikler en menu med oksekød til hovedret, skal det være det absolut bedste kød, vi kan få fat i. Derfor er jeg enormt glad for, at vi nu kan aftage kød, der både smager fuldstændig fantastisk, men også tager hensyn til bæredygtighed, dyrevelfærd og økologien".

I år skal der dyrevelfærd på nytårsmenuen

Økologisk, dansk kød, der smager bedre

Hos de landmænd, vi samarbejder med går dyrene omkring og spiser, hvad de kan finde på markerne. Det giver sundt og velsmagende kød med en god fedtsammensætning. Samtidig er der en særlig respekt for, at det store stykke arbejde, landmændene har gjort, bliver videreført i arbejdsprocesserne. Det gælder eksempelvis i samtlige processer af kødets håndtering; kødet krogmodnes, hvilket resulterer i et større væsketab. Det betyder, at det er nemmere at tilberede, uden at det bliver tørt.

Smag selv på årets nytårsmenu 

I 2022 overgår vi til udelukkende at aftage oksekød i samarbejde med Mikkel Hesselager i vores eventkøkken, så det kun er det allerbedste oksekød, der lander på vores fest- og højtidsmenuer. Vi glæder os over at støtte en produktion, der har økologien, biodiversiteten og respekten for det enkelte dyr for øje.

 • Middagen på årets sidste aften

  Nytårsmenu

  Kød af allerhøjeste kvalitet

  Årets nytårsmenu 2022 markerer et herligt samarbejde i vores eventkøkken. Mikkel Hesselager har samlet en håndfuld gårde i det jyske og arbejder med at bygge bro, så landmænd, der arbejder i dybden med økologi og dyrevelfærd, kan afsætte deres varer til køkkener og restauranter uden om de traditionelle, stordriftsveje.

  Smag selv. For det særlige, økologiske oksekød er at finde på årets nytårsmenu.

  Læs mere om nytårsmenuen