Hver dag serveres tusindvis af offentlige måltider i daginstitutioner, sociale tilbud, kantiner og plejehjem over hele landet. De mange tons fødevareindkøb, den daglige drift kræver, har stor betydning for at opnå en mere bæredygtig fødevareprofil med mere økologi og reduktion af klimaaftryk og madspild i de kommunale køkkener.
I Meyers Madhus har vi gennem de senere år samlet mange erfaringer med at rådgive både private og offentlige køkkener i København og omegn til mere velsmag, mindre kød, mere økologi og mindre madspild. Med vores rådgivende rolle i ’Økologi og Madglæde’ får vi mulighed for at udbrede de erfaringer til yderligere 90 køkkener i 11 kommuner i hele landet.
”Vi går datadrevet til værks og tilbyder køkkenerne løbende indkøbsanalyser hen over året. Samtidig tilbyder vi køkkenmedarbejderne kulinarisk inspiration, så de bliver understøttet i arbejdet med bl.a. flere bælgfrugter, mindre kød, flere grøntsager og mere mad lavet fra bunden og gerne i sæson”, fortæller projektchef Emma Ter-Borch fra Meyers Madhus
Det sker i rådgivningsforløb, der sammen med omstilling til mere økologi giver en styrket bevidsthed om de nye kostråd, fokus på mere klimavenlige måltider og løftede kompetencer til at mindske madspild. Konkret forventes et øget årligt indkøb af økologiske varer på 690 tons i projektet.