Ny køkkenchef vil indtage Fasangården med ”casual fine dining”

Fra 1. april kommer der nye kræfter i køkkenet på Fasangården, når Andreas Ring Kjeldsholm Hansen overtager stafetten som køkkenchef fra Torsten Vildgaard. Den unge Michelinkok indtager det historiske spisested i Frederiksberg Have med international erfaring og har både ambitioner om at forny stedets menu og at sikre sine lærlinge en god start på karrieren.

"Jeg er udlært på Dragsholm Slot, og Fasangården minder om det - bare inde i byen. Der er en hjemlig hygge over stedet, så det er det bedste fra to verdener. Der er sjæl, og det er ikke så poleret. Det er som at vende hjem."

Andreas Ring Kjeldsholm Hansen

28-årige Andreas Ring Kjeldsholm Hansen er endnu et relativt ubeskrevet blad herhjemme, men i Sverige er den unge kok kendt som køkkenchef på Skånes eneste Michelinrestaurant: Den tostjernede Volmers i Malmø. Og selvom den unge kok har nydt tiden hinsidan, skulle han ikke bruge meget betænkningstid ved tilbuddet om at blive køkkenchef på Fasangården:

”Jeg er udlært på Dragsholm Slot, og Fasangården minder om det - bare inde i byen. Der er en hjemlig hygge over stedet, så det er det bedste fra to verdener. Der er sjæl, og det er ikke så poleret. Det er som at vende hjem,” fortæller den nyslåede køkkenchef.

Sæsonnært smørrebrød og nye tavleretter

Under ledelse af Anika Madsen har Fasangårdens menu været dansk-fransk med tydelige asiatiske referencer til særligt Japan. Den nye køkkenchef har ambition om at forsætte denne stil, men ønsker samtidig at sætte sit eget præg på retterne:

”Det skal være ærlig, jordnær mad og mad, der smager pissegodt. Der behøver ikke være 20 dippedutter og blade, der vender den rigtige vej. Det er svært at finde et godt begreb for det, men 'casual fine dining' kunne være et bud på madstilen”.

Det nye menukort vil forsat køre med både a la carte og en 7-retters aftenmenu, mens frokostkortet nu byder på nyfortolkede, sæsonnære stykker smørrebrød og tavleretter – f.eks. dampede hvide asparges med urter fra haven, brunet smør og Rømø-rejer marineret i hyldeblomst.

Solskin på tallerkenen og sommerplaner for gårdhaven

Som nyslået køkkenchef har Andreas Ring Kjeldsholm Hansen ikke bare ambitioner for menuen, men også for oplæringen af fremtidens kokketalenter:

”Jeg drømmer om at bygge et team, som møder ind og elsker deres arbejde hver dag. Det fylder meget at være med til at skabe en ordentlig arbejdsplads med gode arbejdsvilkår – og så drømmer jeg om at være en del af folks kokkeuddannelse og give noget af det tilbage, jeg selv er blevet beriget med”.

Den nye køkkenchef starter lige som foråret får fat i Frederiksberg Have, og han glæder sig til de kommende sæsoner:

”Man kan næsten gætte, hvad folk vi spise, når man kigger på vejret -- og det er det fedt at kunne tilpasse tavleretterne efter det. Hvis man kan få solskin ud i køkkenet og ned på tallerkenen, så lykkes man,” fortæller han og slutter: ”Og så er der glæden ved at kunne gå ud i urtehaven og lade sig inspirere til alle de store planer, som vi har for gårdhaven til sommer. Det er fantastisk!”.

 

Fakta

• Fra 1. april er Andreas Ring Kjeldsholm Hansen ny køkkenchef på Fasangården i Frederiksberg Have.

• Fasangården er en restaurant i Frederiksberg Have, der oprindeligt blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682. I dag drives huset som restaurant af Meyers.

• Andreas Ring Kjeldsholm Hansen kommer fra en stilling som køkkenchef på restaurant Volmers, der ligger i Malmø og har to stjerner i Michelinguiden. Før Volmers er Andreas Ring Kjeldsholm Hansen udlært på danske Dragsholm Slot og bestod kokkeeksamen med guldmedalje.

• Den nye menu tager udgangspunkt i et dansk-fransk køkken med asiatiske referencer og kan opleves fra 5. april.