Nu åbner den historiske Fasangården

1. maj overtog vi nøglerne til den historiske Fasangården i Frederiksberg Have. Siden er sommeren gået med at samle fasanholdet, indrette huset fra kælder til kvist, planlægge køkkenhaven og tilplante prydhaven. Når Fasangården åbner for offentligheden 1. oktober bliver det som traktørsted, hvor individuelle gæster vil fylde stuerne til frokost og aften. Men der vil også blive holdt mondæne middage i de private stuer, muntre fællesspisninger, petanqueslag og andre skæve i events.

Den tildækkede terrasse mod syd vil danne ramme om fejringer af livets største øjeblikke og senere på året åbner, efter planen, et af verdens mindste hoteller på 1.sal og et lille stalddørsudsalg orienteret imod havens mange gæster.

Nysgerrige frederiksbergborgere har i tre år kigget med over plankeværket, mens Slots- og Kulturstyrelsen foretog den omfattende renovering, der har fået Fasangården til at stråle igen. Nu er Meyers endelig klar til at føre Fasangården ind i en ny æra, når de fine stuer bliver til en moderne kro midt i byen for gæster og mindre selskaber, der vil kunne blive beværtet fra morgen til aften.

Et spisested helt nede på jorden
Bag gryderne står Anika Madsen (tidligere køkkenchef og partner på Kadeaus lillesøster-restaurant, Roxie), der på Fasangården har skabt en jordnær menu, der trækker tråde tilbage til 1800-tallets begyndelse, undersøger det eventyrlige i naturen, men som også vedkender sig, at der findes en verden udenfor kongeriget. Man spiser ala carte retter til frokost, om aftenen vil det blive suppleret med en lille og en lidt større menu.

"Jeg bor selv et stenkast væk, og det her sted rummer alt, hvad jeg kunne drømme om. Jeg glæder mig usigeligt meget til at åbne vores spiseri for havens besøgende og gæster, som er kommet langvejs fra,” forklarer køkkenchef Anika Madsen.

Christina Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft har stået for valg af interiør, og de har taget udgangspunkt i husets alder og historie, men forholder sig ikke slavisk til romantikken. Med et ønske om at genbruge mest muligt, har makkerparret været på jagt efter møbler, vaser og lamper på auktioner og på loppemarkeder, fortrinsvis i Skandinavien. Interiøret er en blanding af Empire, Biedermeier, jugend, Art Deco og nutidigt design.

Haveplanen er kraftigt inspireret af romantikken. Foruden bærbuske og spiselige blomster, huser haven en voliere med høns, der lægger æg til Fasangårdens sovende gæsters morgenmad, bistader, der forsyner køkkenet med honning og dertil et større antal krydderurte -og grøntagsbede.

Vi er meget glade for, at vi nu er nået hertil. Med Anika og et stærkt hold i køkkenet og Rasmus Mørch til at lede restauranten og det lille stalddørsudsalg på vej, er jeg overbevist om, at Fasangården kommer til at sprede stor glæde blandt havens besøgende, Frederiksbergs borgere og hos de, som kommer længere væk fra.” siger Claus Meyer.

> Læs mere og book bord <

Store madoplevelser i grønne omgivelser – hele året rundt
Udover restauranten i de tre stuer en suite, og de mindre private spisestuer på 1.sal, vil et særligt designet parktelt med plads til 120 gæster danne rammer om firmaevents, fødselsdage, bryllupper og andre private fester.

"I Slots- og Kulturstyrelsen har vi i mange år arbejdet med en gennemgribende restaurering af Fasangården, så bygningerne og de mange smukke rum nu fremstår, som da de blev skabt. Derfor kan man i dag tydeligt fornemme Fasangårdens helt særlige historie både ude og inde. Det har været en kæmpe opgave, og vi skylder en stor tak til alle, der har været en del af restaureringsprojektet. Vi ser frem til samarbejdet med Meyers, som er et rigtig godt match for os og Fasangården, og vi glæder os til at se et nyt traktørsted slå dørene op til glæde for de mange gæster, vi har i Frederiksberg Have,” siger Gerti Axelsen, vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen.

 

 

En tro på fremtiden
Fasangården åbner midt i usikker tid, hvor en stor del af restaurationsbranchen er i knæ, og mens covid-19 stadig er en væsentlig faktor. Alligevel er genåbningen et stærkt signal om, at selvom meget synes ustabilt, må vi også se fremad og sætte nye initiativer i søen, forklarer administrerende direktør, Jesper Uggerhøj:

Åbningen og hele projektet har ligesom alt andet været ramt af forsinkelser, men når vi endelig åbner dørene 1. oktober, er det samtidig også en investering i fremtiden. Det føles helt rigtigt, at vi nu langt om længe kan invitere folk indenfor i de historiske stuer og åbne stedet for offentligheden med store madoplevelser som omdrejningspunkt; naturligvis med de hensyn, som tiden kræver,” siger administrerende direktør, Jesper Uggerhøj.

 

Hvad: Fasangården i Frederiksberg Have
Hvor: Fasangården i Frederiksberg Haves nordvestlige del
Hvornår: Fasangården åbner 1. oktober 2020
Booking: Der kan reserveres bord til frokost og aften, tirsdag-lørdag. Book her.
Grundet de nuværende restriktioner kan der om aftenen bookes bord i to tidsintervaller - kl. 17-19 og kl. 20-22. Til aften serverer vi kun vores to faste menuer. 
Hvor meget: 8 serveringer 595 kroner. A la carte-priser til frokost starter ved 125 kroner.
Læs mere: www.fasangaardenfrb.dk

Fakta

- Fasangården blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682. Den nuværende bygning er fra 1828 og er tegnet af arkitekt Jørgen Hansen Kock, som istandsatte Kronprinsens Palæ på Amalienborg i samme periode.

- Fra 1842 til 1850 fungerede Fasangården som sommerbolig for dramatikeren, digteren og forfatteren Adam Oehlenschläger. Senere fik også videnskabsmanden Hans Christian Ørsted tilbudt Fasangården som æresbolig.

- Bygningen er statens ejendom, og forpagtningsperioden lyder på foreløbigt fem år.

- Meyers driver i forvejen restauranter på Det Kongelige Teater, Folketinget og Det Danske Filminstitut/Cinemateket.