Meyers takker af på Det Kongelige Teater

Siden 2016 har Meyers kokkereret og skabt events i og omkring restauranterne på Det Kongelige Teaters scener i København. Nu takker Meyers dog af.

Om afslutningen på samarbejdet siger Det Kongelige Teaters Salgs- og Planlægningsdirektør, Henrik Sten Petersen:

Vi vil gerne takke Meyers for fem års kvalitetsbetonet indsats i vores huse. Samarbejdet har været med til at øge interessen for Det Kongelige Teater som en destination for både scenekunst og gastronomi. Nu starter endnu et kapitel, hvor vi skal byde nye kræfter velkommen.

Gennem tiden i Det Kongelige Teaters tre navnkundige huse, har Meyers været med til skærpe den gastronomiske profil for Restaurant Ofelia i Skuespilhuset, servere dejlige kager og caféklassikere hos August B på Gamle Scene og bygge en solid forretning op på øverste etage af Operaen, hvor spisestedet - som en understregning heraf - undervejs ændrede navn fra Kost & Mask til Meyers i Operaen.Måltidsinnovation og stærke eventformater:

Foruden à la-carte-servering og cafédrift på spisestederne i Det Kongelige Teaters tre huse, har Meyers stået for salg, koordinering og afvikling af forplejning til møder, konferencer og middage målrettet virksomheder, samt større private arrangementer. Nye brunchformater har set dagens lys på flere af scenerne side om side med tilbagevende langbordsmiddage og udendørsservering.

Af highlights kan nævnes ’Brunch & Jazz’ og ’Kongelig Middag’ i Operaen, samt ’Grøntsmagsmiddage’ og ’Samtalebidder’ med Kasper Holten og Claus Meyer i Skuespilhuset, som også lagde mole til pop-up-konceptet ’Glashusene’ i foråret og sommeren 2020, hvor gæster kunne spise i små, Corona-sikre drivhuse. Senest åbnede Meyers pop-up-bageri i Café August B på Gamle Scene, som gennem tiden også har dannet rammen for samtalesaloner og overdådige kageborde.

”Vi har været utrolig glade for samarbejdet med Det Kongelige Teater gennem de seneste fem år. Det har været et helt unikt, kreativt partnerskab, hvor i særdeleshed event-delen har været et enestående bevis på, hvordan mad og teater kan berige hinanden i det daglige,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, og slutter:

Med en ny udbudsrunde, har teatret valgt at dele forpagtningsaftalerne op med fokus på de enkelte lokationer. I den forbindelse har vi i Meyers valgt at takke af for nu.”

Fakta

• Meyers og Det Kongelige Teater har samarbejdet om forpagtning af nationalscenens spisesteder, eventcatering og kantinedrift siden 2016.
• Samarbejdet stopper ved udgangen af juli 2021.
• Indtil da kan man stadig sætte sig til bords på Restaurant og Café Ofelia i Skuespilhuset, gæste pop-up-bageriet hos August B på Gamle Scene eller købe mad og drikke fra Meyers ifm. teatrets opsætning af Hobbitten i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København.
• Restaurant Meyers i Operaen holder sommerferielukket i perioden.
• Meyers Venues driver en række restauranter i København og Odense. Herunder Fasangården, SULT i Cinemateket, Meyers i Tårnet og det kommende spiseri DEILIG på det nye H.C. Andersens Hus Museum i Odense.