Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Amager til Aalborg

I 2022 satte Mødrehjælpen rekord ved at hjælpe knap 20.000 udsatte børn og deres forældre med julehjælp, og i år forventer den socialhumanitære organisation mindst lige så mange ansøgere. Derfor støtter vi i år Mødrehjælpens Julehjælp gennem en række aktiviteter: Fra at sælge Danmarks dyreste mandel til udvikling og salg af en julekalender, der sælges i Mødrehjælpens butikker i hele Danmark.

Igennem de seneste år har corona, inflation og energikrise øget behovet for julehjælp markant hos en række socialhumanitære organisationer, og sidste år satte Mødrehjælpen en kedelig rekord:

”Flere og flere børnefamilier har ikke råd til at holde jul for deres børn, og det imødekommer Mødrehjælpen hvert år ved at uddele julehjælp, der både er en økonomisk håndsrækning til julemad og julegaver - og en langsigtet indsats med tilbud om rådgivning og deltagelse i lokale aktiviteter”, fortæller direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.

I år har vi hos os derfor valgt at støtte Mødrehjælpen gennem en række aktiviteter: Dels ved salg af en julekalender i Mødrehjælpens butikker i hele Danmark samt i vores bagerier og udvalgte personalerestauranter, dels ved salg af mandler til risalamanden gennem catering til julefrokost og juleaften og dels ved et julearrangement med julebag, knas og klip i Meyers Madhus for familier tilknyttet Mødrehjælpens lokalforening på Nørrebro.

Hjælp til at dække et bord for landets mest udsatte
Hos os er julen den vigtigste højtid på året, og virksomheden afholder bl.a. julefrokoster og leverer mad til juleaften i hele Danmark:

”Vi glæder os hvert år til at finde de traditionsrige opskrifter frem, lave mad, dække bord og tænde lys til julesammenkomster i hele landet. Men det er ikke alle, der har mulighed for at skabe de rammer, som de ønsker at give deres familier i julen”, fortæller Claus Meyer og uddyber:

”Det ligger os på sinde at hjælpe dér, hvor vi kan. Derfor er vi glade for i år at samarbejde med Mødrehjælpen og - både på landsplan og lokalt - at kunne bidrage til deres gode arbejde med at skabe en jul uden bekymringer for landets mest udsatte børn”.

Danmarks dyreste mandel er smuttet videre
Som del af samarbejdet har vi givet nyt liv til en populær vare, som tidligere var på hylderne hos hedengangne Irma: Her har man gennem de seneste år kunne købe ’Danmarks dyreste mandel’ til sin risalamande op til jul og derved støtte Mødrehjælpen.

Men nu er mandlen smuttet til os, der i hele november og december sælger ét stk. smuttet, økologisk mandel til 25 kr. som tilkøb til catering til både julefrokost og juleaften:

”Vi synes idéen var så god, så vi er glade for at få lov til at lade den leve videre hos os, og vi håber mange har lyst til at købe en mandel med. Beløbet går ubeskåret til Mødrehjælpens Julehjælp, og det gør virkelig en forskel”, siger Ninna Thomsen fra Mødrehjælpen.

Fakta

  • Vi støtter i år Mødrehjælpens Julehjælp gennem en række aktiviteter: Ved salg af en julekalender i Mødrehjælpens butikker samt vores bagerier og udvalgte personale-restauranter, ved salg af mandler til risalamanden gennem vores catering til julefrokost og juleaften og dels ved et julearrangement med julebag, knas og klip i Meyers Madhus for familier tilknyttet Mødrehjælpens lokalforening på Nørrebro i København.
  • Julekalenderen koster 100 kr. og kan købes i Mødrehjælpens butikker i hele Danmark fra 7. november og så længe lager haves. Kalenderen er en klassisk lågekalender, der gemmer på en række præmier fra Meyers, bl.a. gavekort til restauranter, madkurser, kogebøger m.m.
    Alt overskud fra salget af julekalenderen går til den lokalforening, som sælger kalenderen.
    Se alle lokationer her: https://moedrehjaelpen.dk/forside/kontakt/butikker/
  • Bestiller man catering til julefrokost eller juleaften hos os, kan man i år tilkøbe én smuttet, økologisk mandel til 25 kr. til risalamanden. Hele beløbet går ubeskåret til Mødrehjælpens Julehjælp.
  • I samarbejde med Mødrehjælpens lokalforening på Nørrebro i København inviterer vi 15 familier til julestue med julebag, juleklip m.m. i Meyers Madhus i starten af december.
  • Mødrehjælpens Julehjælp dækker udgifter til en juleaften. Samtidig er julehjælpen en langsigtet indsats, hvor Mødrehjælpens lokalforeninger både afholder julearrangementer for børn og voksne i løbet af december og giver rådgivning og mulighed for at deltage i lokale aktiviteter og fællesskaber, når julemåneden er slut. Derfor går nogle af midlerne fra julehjælpen til Mødrehjælpens nationale rådgivningstilbud.
  • Mødrehjælpen har gennem mere end 100 år hjulpet børn ved at hjælpe deres forældre. Det sker året rundt gennem professionel rådgivning om emner som skilsmisse, samvær, abort, psykisk og fysisk partnervold. Derudover er Mødrehjælpen til stede i hele landet med 44 lokalforeninger og et stort antal frivillige, som tilbyder sociale fællesskaber og netværksskabende aktiviteter for børnefamilier i lokalområdet. Læs mere: https://moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/aktiviteter/