Meyers Madhus vinder udbud om Københavns Kommunes klimavenlige måltider

Københavns Kommune har i et udbud valgt Meyers Madhus som fortsat samarbejdspartner og rådgiver for kommunens institutioner og køkkener. Vi skal de næste fire år fortsætte arbejdet med at opkvalificere og rådgive køkkenmedarbejderne i bl.a. økologi, håndtering af madspild og som noget nyt klimavenlig mad – alt sammen til glæde for de mange børn, ældre og udsatte, der hver dag spiser offentlige måltider.

"Vi er glade og stolte over at have vundet opgaven om klimaomstilling og videreudvikling af madkvaliteten i institutioner og køkkener, og vi glæder os til at fortsætte vores samarbejde med de mange institutioner om at forene økologi, sundhed og velsmag med en mere klimavenlig måltidsproduktion." 
Peter Rønn-Petersen, direktør i Meyers Madhus


Vi skal hjælpe med at sikre fremtidens bæredygtige måltider i Københavns Kommune

De mere end tusinde kommunale køkkener i København har gennem en årrække prioriteret økologi, og den kurs fortsætter og bliver suppleret med en ambitiøs satsning på at gøre de offentlige måltider mere klimavenlige frem mod 2024. 

Aftalen er en del af Københavns Kommunes mad- og måltidsstrategi, som opererer med fem temaer:

- Maden skal give den rette ernæring og styrke sundheden.
- Velsmag, kvalitet og madglæde skal være i højsædet.
- Måltiderne skal være bæredygtige og klimaansvarlige.
- Vi skal styrke sociale fællesskaber, madkultur og maddannelse.
- København skal være en sund, grøn og vital madby.

Aftalen med Meyers Madhus er en del af Københavns Kommunes mad- og måltidsstrategi. Den skal bidrage til at nå målet om at reducere CO2-aftrykket fra kommunens fødevareindkøb med 25 pct. i 2025. Derfor skal Meyers Madhus over de næste fire år blandt andet rådgive de mange køkkenansatte i økologi, i at begrænse madspild samt udvikle forløb med opkvalificering i klimavenlig mad, der er tilpasset de behov og forudsætninger, det enkelte køkken og de spisende har. Knap 90 procent af maden i de 70.000 måltider, der hver dag tilberedes i Københavns Kommunes køkkener, er i dag økologisk. 

Det er en ambitiøs strategi, som Københavns Kommune har lavet, som bygger videre på de sidste mange års store arbejde med økologien og madkvaliteten. Vi ser frem til at samarbejde med institutionerne om at forsat sikre velsmagende økologiske og sunde måltider til børn, unge, voksne og ældre og samtidig indfri de nye ambitioner i strategien om bl.a. en 25% Co2 reduktion.

Peter Rønn-Petersen, direktør i Meyers Madhus

Fakta

Meyers Madhus er blevet tildelt kontrakten på op til 37,5 millioner kroner efter en udbudsproces i Københavns Kommune. Kontrakten løber fra 2020-2024.
De seneste fire år fra 2016-2020, har Meyers Madhus varetaget opgaven omkring at øge madkvaliteten og økologiproducenten i Københavns Kommunes køkkener.

Københavns Kommune køber årligt fødevarer for næsten 300 mio. kr. til byens skoler, plejehjem, sociale tilbud og daginstitutioner. Københavns Kommune har gennem en længere årrække prioriteret mad og måltider højt, og der er gennemført en ambitiøs omlægning, så næsten 90 pct. af maden i de kommunale måltider er i dag økologisk.