"Vi er glade og stolte over at have vundet opgaven om klimaomstilling og videreudvikling af madkvaliteten i institutioner og køkkener, og vi glæder os til at fortsætte vores samarbejde med de mange institutioner om at forene økologi, sundhed og velsmag med en mere klimavenlig måltidsproduktion."
Peter Rønn-Petersen, direktør i Meyers Madhus
Vi skal hjælpe med at sikre fremtidens bæredygtige måltider i Københavns Kommune
De mere end tusinde kommunale køkkener i København har gennem en årrække prioriteret økologi, og den kurs fortsætter og bliver suppleret med en ambitiøs satsning på at gøre de offentlige måltider mere klimavenlige frem mod 2024.
Aftalen er en del af Københavns Kommunes mad- og måltidsstrategi, som opererer med fem temaer:
- Maden skal give den rette ernæring og styrke sundheden.
- Velsmag, kvalitet og madglæde skal være i højsædet.
- Måltiderne skal være bæredygtige og klimaansvarlige.
- Vi skal styrke sociale fællesskaber, madkultur og maddannelse.
- København skal være en sund, grøn og vital madby.
Aftalen med Meyers Madhus er en del af Københavns Kommunes mad- og måltidsstrategi. Den skal bidrage til at nå målet om at reducere CO2-aftrykket fra kommunens fødevareindkøb med 25 pct. i 2025. Derfor skal Meyers Madhus over de næste fire år blandt andet rådgive de mange køkkenansatte i økologi, i at begrænse madspild samt udvikle forløb med opkvalificering i klimavenlig mad, der er tilpasset de behov og forudsætninger, det enkelte køkken og de spisende har. Knap 90 procent af maden i de 70.000 måltider, der hver dag tilberedes i Københavns Kommunes køkkener, er i dag økologisk.