I Meyers Madhus oplever vi i vores projekter på socialområdet, at velsmagende, sund mad og involvering i måltiderne har stor betydning for udsatte børn og unges vej til et selvstændigt voksenliv. Det handler om, at personalet i de sociale tilbud arbejder med børnenes madmod og madvaner, og at børnene oplever at indgå i et fællesskab omkring måltiderne på en anden måde, end det de har med hjemmefra.
En af dem, der hver dag arbejder med maden og måltiderne på socialområdet er Lene Petersen fra Elvergården i Næstved. Hun er med på en inspirationsdag, som Meyers Madhus afholder sammen med FADD - ’foreningen af døgn- og dagtilbud for udsatte børn og unge’.
”Mit største ønske er, at de unge bliver klædt på til at klare sig selv, når de engang skal flytte hjemmefra på egen hånd. Mange af børnene kommer med et begrænset kendskab til mad hjemmefra og har derfor også en stor barriere for at ville prøve noget nyt. Derfor er inddragelsen af børnene i køkkenet enormt betydningsfuldt. Jeg oplever en direkte sammenhæng mellem, at børnene selv har været med til at lave maden, og deres lyst og villighed til at spise det. Der går næsten sport i det blandt børnene, hvor de forsøger at imponere hinanden med, hvad de nu har lavet af spændende ting og sager”, siger Lene Petersen.
Grønt i gryden
Inspirationsdagene handler bl.a. om, hvordan man får integreret mere grønt i den daglige madlavning, og her oplever Lene Petersen, at der er et stort potentiale at arbejde med.