Løgismose-overskud skal omsættes til ekspansion, og et enklere og styrket Meyers skal vokse

Løgismose genererede overskud, Meyers blev ramt af coronapandemien. Med hvert sit udgangspunkt ser begge selskaber under fødevarekoncernen Løgismose Meyers positivt, ambitiøst, digitalt og grønt på fremtiden i et mere genåbnet samfund.

PRESSEMEDDELELSE
Løgismose Meyers, d. 30. juni 2021

Samlet kom Løgismose Meyers, der driver de to selvstændige selskaber Løgismose A/S og Meyers, ud af 2020 med en omsætning på 1,073 mia. kr. mod 1,153 mia. kr. året før. Driftsresultatet (EBITDA) steg til 36,5 mio. kr. mod 32 mio. kr. i 2019.

Løgismose A/S, der med regnskabsmæssig virkning pr. 1. januar 2020 fik eget cvr-nummer, kom ud af 2020 med en omsætning på 463,5 mio. kr., et driftsresultat (EBITDA) på 42,5 mio. kr. og et positivt resultat på 26,1 mio. kr. Et resultat, der oversteg forventningerne.

I Løgismose har vi været hurtige til at omstille os til en ny virkelighed og levere på den medvind, som detailhandlen generelt har haft, hvor det for vores del har handlet om, at rigtig mange danskere har skruet op for kvaliteten i indkøbskurven. Af samme grund har vi også oplevet vækst i vores onlinesalg af vin. Nu skal overskuddet sætte ekstra skub i udviklingen på tværs af forretningsområderne,” siger adm. direktør i Løgismose Meyers, Jesper Uggerhøj.

I det nye regnskabsår vil Løgismose udnytte mulighederne for at ekspandere på flere parametre – det gælder bl.a. samarbejdet med detailhandlen, et øget fokus på HORECA-markedet og onlinesalget af vin. Og så skal der fortsat investeres i at udbygge den digitale motor med særlig fokus på et større udbud af produkter inden for mad og vin i premium-kategorien.

Meyers skal levere til et forandret arbejdsmarked

Meyers blev i 2020 naturligt påvirket af et nedlukket år som konsekvens af coronapandemien, hvilket ramte særligt kantiner, catering, restauranter, kurser og teambuilding-forretningen. Nu udvikles forretningskonceptet for at komme styrket tilbage.

Et ellers godt salg i Coops supermarkeder kunne ikke kompensere for et hårdt år for de øvrige dele af forretningen, der alle er afhængige af et åbent samfund. Det har vi naturligvis handlet på, og nu ser vi fremad med et mere forenklet Meyers, hvor fokus rettes på at innovere og levere premium-produkter til detailhandlen og udvikle samarbejder med erhvervslivet om at skabe bæredygtige og unikke madoplevelser til virksomheder i hele landet, samt forsætte vores faglige rådgivning, undervisning og formidling til både private, virksomheder og offentlige institutioner”, siger Jesper Uggerhøj og fortsætter:

Coronapandemien har ændret på vores arbejdsmønstre. Mange har arbejdet hjemme, og det vil mange fortsat gøre, selvom landet snart er uden restriktioner. Hos Meyers har vi brugt nedlukningen på at tilpasse os situationen og udvikle vores digitale platforme. Den innovation vil vi udnytte til fremadrettet, fortsat at være det koncept, der leverer de mest ambitiøse og mest fleksible måltidsløsninger til erhvervslivet. Vi har desuden foretaget en række gastronomiske nyansættelser primært i eventafdelingen, hvor vi kommer til at engagere os dybere i corporate events markedet og private dining aktiviteter.

En stærk fællesnævner på tværs af både Løgismose og Meyers er bæredygtighed med særligt fokus på dyrevelfærd, grøn omstilling, økologi og klimavenlige produkter, hvor begge selskaber i højere grad kan spore og synliggøre de enkelte produkter og retters CO2-udledning. Og til august lancerer Meyers virksomhedens nye, ambitiøse bæredygtighedsstrategi. På tværs af selskaberne bliver der også investeret og udviklet på de digitale platforme.

Uanset om man møder Løgismose og Meyers digitalt eller fysisk, så skal kunder, gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere altid mærke vores passion for at løfte den danske madkultur, for smag og for værtsskab,” siger Jesper Uggerhøj.

Forventningerne til 2021 er, gældende for både Løgismose og Meyers, positive og optimistiske. Løgismoses gode form skal udbygges, og Meyers nye form skal færdigudvikles og for alvor aktiveres.

Fakta

• Fødevarekoncernen Løgismose Meyers driver de to selvstændige danske fødevarevirksomheder Løgismose; grundlagt af Grønlykke-familien og Meyers; grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer.

• Siden sammenlægningen af Løgismose og Meyers i 2015 har den danske fødevarekoncern øget sin omsætning med 27 % og investeret over 230 mio. kr. i nye koncepter, opkøb, danske arbejdspladser og digitale tiltag, der understøtter koncernens formål: At løfte kvaliteten af råvarer, mad og måltider i Danmark.

• Som konsekvens af et forretningsår massivt præget af coronapandemien nedskrives Meyers varemærket i regnskabet for 2020 med 233 mio. kr.

• Ejerskab i Løgismose Meyers: IK Investment Partners (51,5 %), Dansk Vækstkapital (4,8 %), tidligere og nuværende ledende medarbejdere (sammenlagt 43,7 %)

Om Løgismose Meyers
En koncern – to selvstændige virksomheder. Løgismose Meyers er en dansk fødevarekoncern, der arbejder mod et fælles mål om at bidrage til at højne niveauet af den danske madkultur.

Koncernen har i dag omkring 1.000 medarbejdere fordelt på en række forskellige funktioner og lokationer, hvoraf omkring 400 personer har en gastronomisk uddannelse bag sig som kok, bager, slagter, konditor, mejerist, sommelier eller lignende.

Løgismose blev grundlagt af Grønlykke-familien i 1965, mens Meyers-gruppen voksede frem fra begyndelsen af 1990’erne anført af den gastronomiske entreprenør, Claus Meyer. I 2015 kom de to fødevarevirksomheder i familie med hinanden med IK Investment Partners som hovedaktionær.

Kontakt

Yderligere information, kontakt venligst
Helle Nykjær Sørensen, Marketingchef
Mobil: 21279906
Mail: hens@meyers.dk