Genanvendte telefoner i nye funktioner: Løgismose Meyers indgår samarbejde med GreenMind

I oktober 2022 etableres et nyt samarbejde mellem elektronikvirksomheden GreenMind og fødevarevarekoncernen Løgismose Meyers, der fremover vil udskifte op mod 95% af medarbejdermobilerne med telefoner fra GreenMind. Ambitionen er på sigt at forlænge levetiden for al elektronik i koncernen og dermed både reducere CO2 og elektronikaffald.

Næste gang en kok fra Løgismose Meyers-koncernen taber sin telefon, vil hun som før få tilbudt at få den repareret eller erstattet – men fremover vil det blive gennem en ny aftale med elektronikvirksomheden GreenMind, der er Danmarks største leverandør af fornyet elektronik. Samarbejdet er blevet etableret som del af arbejdet med at blive mere bæredygtige i hele Løgismose Meyers-koncernen.

"Vi lever i en tid, hvor vi skal være nøjsomme med ressourcerne, og elektronik og IT er et af de områder, hvor man virkelig kan gøre en forskel ved at tænke sig om, før man køber nyt. Vi har i mange år samarbejdet med Codeex om at genanvende computere for at forlænge levetiden, og ved samarbejdet med GreenMind gør vi nu det samme med telefoner - de virker og ser ud som ny, men har et langt mindre CO2-aftryk end en helt ny iPhone."

Martin Garbrecht Damm, IT-chef i Løgismose Meyers

Forlænget levetid for elektronik er en hjørnesten

Netop fokus på at forlænge levetid for elektronik er en af hjørnestenene i GreenMinds strategi, fordi længere levetid skaber en betydelig reduktion i udledningen af CO2 samt minimerer ophobningen af elektronikaffald:

"Der sker en markant reduktion i CO2-udledningen fra en smartphones første til andet leveår, fordi omkring 80% af den samlede udledning kommer fra selve produktionen. Det er derfor vores ambition at forlænge levetiden på elektronik og komme væk fra ”brug og smid væk”-kulturen. Dermed kan vi hjælpe forbrugerne og virksomheder til at få et mere ansvarligt og cirkulært forbrug til gavn for både miljø og pengepung," fortæller CEO i GreenMind, Tina Høgsted Svanberg.

 • Fakta

  Løgismose Meyers

  - I oktober 2022 indgår Løgismose Meyers samarbejde med elektronikvirksomheden GreenMind med ambitionen om at forlænge levetiden for al koncernens elektronik og dermed både reducere CO2 og elektronikaffald.

  - De to familiefirmaer Løgismose og Meyers har gennem årtier arbejdet for at løfte kvaliteten af den danske madkultur. Virksomhederne opererer i dag på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord og beskæftiger mere end 1.000 mennesker.

  - Både Meyers og Løgismose arbejder målrettet med bæredygtige initiativer i alle niveauer af værdikæden. Sidste år udgav Meyers en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, og Løgismose arbejder ligeledes med flere indsatser - senest lanceringen af bæredygtig emballage.

  Læs om Meyers' bæredygtighedsstrategi

Fakta om Greenmind

- GreenMind er Danmarks største uafhængige leverandør af brugt elektronik med primær fokus på smartphones, tablets og computere. GreenMind har 13 fysiske butikker fordelt over hele landet, samt en onlinebutik, hvor virksomheden sælger fornyet elektronik.

- GreenMind er en sammenlægning af virksomhederne GreenMind og BlueCity, der i 2021 fusionerede med ønsket om at skabe en fælles virksomhed med fokus på genanvendelse, reparation og et mere bæredygtigt forbrug.

- Omkring 80% af CO2-aftrykket for en telefon kommer fra produktionen. Derfor er der store besparelser ved at forlænge levetiden på elektronik.

 

Løgismoses bæredygtige emballage

Klimabelastningen fra emballage fylder generelt meget lidt i det samlede klimaregnskab, men lidt har også ret. Derfor har Løgismose fjernet skruelåget fra alle deres mejerikartoner, og kartonerne produceres nu af bæredygtig træmasse fra de nordiske skove.

Om deres emballagetiltag fortæller de bl.a.:

"Vi er ikke de første, som vælger at gå i den her retning, men vi har en klar ambition om at blive de første, som når 100% i mål med at fjerne skruelåg af plast fra hylderne i dansk dagligvarehandel. Det at vise ansvarlighed for miljøet ved at minimere forbruget af plastik," fortæller Mikkel Grønlykke, kategori- og innovationschef i Løgismose.

Læs mere om Løgismoses mere bæredygtig emballage her.