I uge 46 sætter Herningsholmskolen i Herning Kommune derfor smag på skoleskemaet. ”Smag på fagene” er en temauge udviklet af Meyers Madhus for Herning Kommune.
Mens eleverne fra 0.-3. klasse på Holtbjerg og 1. klasserne på Sjællandsgade smager sig gennem flere fag på skoleskemaet, bliver de klogere på bæredygtig mad tilberedt af sæsonens grøntsager. Børnene skal ugen igennem sylte, bage og lave forskellige produkter. Produkterne sælger de til de øvrige elever på skolerne ved Børnenes Grønne Madmarked, der løber af stablen fredag på de to afdelinger. Fredag er forældrene inviteret indenfor til at se, hvad børnene har lært i ugens løb.
Smag på fagene er udviklet med fokus på, hvordan børnene kan få mest mulig praktisk læring ud af at lave mad. Derfor er der ikke bare madlavning inddraget, men også alt det omkring: råvarer, tanken om at holde hus og lave forråd til vinteren, at tælle, skrive og sanse sig igennem råvarerene med fokus på grøntsager, hvordan man kan bruge dem hele vinteren igennem, og hvordan man kan gemme dem.