Genbrugsbakker og flere bælgfrugter: Vi har gjort vores middagsretter mere bæredygtige

Et halvt år efter start har vi udskiftet emballagen på alle vores færdigretter til nye og mere bæredygtige bakker fremstillet af min. 65% genbrugsplast. Samtidig har kokkene optimeret opskrifterne, så retterne nu indeholder endnu flere bælgfrugter og grøntsager til gavn for både klimaet og måltidsglæden.

En farverig sideeffekt

Hvis du på travle dage skyder genvej med vores færdigretter, har du måske lagt mærke til, at der er kommet flere farver på supermarkedshylderne: Den cirkulære, danske emballageløsning ’Evolve’ er lavet af minimum 65-72% genbrugsplast, og bakkerne varierer derfor i nuance alt efter om det er brugte flasker, gamle kasser eller en helt tredje ressource, der er blevet genanvendt.

Det betyder, at færdigretter nu sælges i både brune, grønne, blå og grå nuancer. 

”Tiltaget har givet en helt ny visuel dynamik i blandt vores færdigretter. En positiv og egentlig utilsigtet sideeffekt ved et projekt, som ellers fra starten kun handlede om at øge vores omtanke for bæredygtighed i produktionen,” fortæller direktør for Meyers Consumer Food, Anne Luise Deleuran.

Grønnere udenpå og indeni

Ovenpå milepælen med omlægning til mere bæredygtig plastemballage, er turen nu kommet til et serviceeftersyn på opskrifterne bag selvsamme hurtige håndværksretter. I forlængelse af vores strategiske fokus på grøn velsmag - hvilket bl.a. er mundet ud i en bog om grønne proteiner – øges andelen af bælgfrugter og grøntsager i eksisterende og kommende færdigretter. 

”Vi oplever et stort ønske blandt kunderne om at spise grønnere. Både i forhold til rene vegetariske måltider, men også gennem mindre skridt, hvor elskede klassikere med kød får et mere klimavenligt twist,” fortæller Anne Luise Deleuran, og slutter:  

”Her kan vi med vores ekspertise på feltet tilberede langsom mad til hurtige dage, der ikke bare smager dejligt, men også bidrager til større mæthedsfølelse og en øget omtanke for kloden ved hjælp af flere bælgfrugter og grøntsager.”

Fakta

• Vi er i mål med omlægningen til mere bæredygtig emballage i sortimentet af færdigretter.

• Bakkerne - med navnet 'Evolve' - fremstilles af danske Faerch og består af 65-72% genbrugsplast.

• Farverne på de nye genbrugsbakker varierer i takt med selve genbrugsmaterialet.

• Samtidig vil vi øge andelen af bælgfrugter og grønt i eksisterende og nye færdigretter.

• Tiltagene er en del af den samlede bæredygtighedsstrategi, som vi lancerede i efteråret 2021.

• Strategien indeholder bl.a. et mål om, at mindst 80% af al emballage på tværs af Meyers skal være fremstillet af genanvendt materiale, mens 100% af emballagen skal være genanvendelig eller bionedbrydelig.