Den nye titel skal bruges til at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så der kommer smæk på smag, sanser og sundhed. Samtidig er det en mulighed for at binde forskning sammen med bevægelsen af producenter, kokke og entreprenører, der samarbejder om at generere bæredygtige løsninger på madspild og nedbringe branchens klimaaftryk.
Vidensdeling mellem mark, køkken og mikrobiologi
I rollen som adjungeret professor skal Claus Meyer hovedsageligt bidrage til aktiviteter inden for fødevareteknologi, mikrobiologi og fermentering på DTU.
Samarbejdet indkapsler en igangværende bevægelse, der skal optimere intelligent samspil på tværs af alle trin i vores fødevarers vej fra jord til bord. ”Vidensdeling på tværs af de processer, der sker i køkkenet, på marken og på mikrobiologisk plan inde i de grøntsager, æg og oste, vi spiser hver dag, er helt afgørende for den kulinariske oplevelse. Det er sådan, vi fuldender cirklen, tilfredsstiller vores sanser og skubber på den grønne udvikling,” udtaler Claus Meyer.
Hvad er der på menuen i fremtiden?
DTU Biosustain og DTU Fødevareinstitut er knudepunkter for bæredygtige, teknologiske løsninger inden for fødevareområdet, og lige nu arbejder man bl.a. på at udvinde protein fra lucerne, kløver og græs, og gøre det lækkert at spise. Grønt protein fra bælgplanter som disse har et minimalt klimaaftryk og er en oplagt måde at mætte den voksende befolkning på. Med sit nye hverv kommer Claus Meyer altså med ombord, når der forskes i, hvordan vi sikrer bæredygtige forsyningskæder i de næste generationer og ikke mindst, hvad der skal være på vores tallerkener i fremtiden.
”Med sin store viden om gastronomi og iværksætteri repræsenterer Claus Meyer en sjælden kombination af kommerciel succes, fødevarevidenskab og innovation,” siger professor ved DTU Fødevareinstituttet Peter Ruhdal Jensen og fortsætter: ”Vi forventer, at han vil være en fantastisk ressource fremadrettet, især i forhold til at bringe bioteknologi og fødevarevidenskab sammen i nye retninger og hjælpe med at opnå forbrugernes accept af nye bæredygtige fødevarer.”