Bloom og Meyers forædler Frederiksbergs nedfaldsæbler om til gylden cider

Tag del i nedfaldsæblerov på Frederiksberg, når Bloom og Meyers den sidste weekend i efterårsferien indsamler Frederiksberg-borgernes nedfaldsæbler og brygger en cider, der skal smage af Frederiksberg.

Når æblerne falder fra træerne, behøver de ikke gå til spilde. Heller ikke, hvis du har flere, end du selv kan nå at spise. Har du æbler i overskud, kan du donere dem til Bloom og Meyers, som laver dem til en ganske særlig Frederiksberg-cider.

Meyers og Bloom gør nedfaldsæbler til velbrygget cider
Den 17.-18. og 21. oktober indsamler Meyers Madhus og natur- og videnskabsfestivalen Bloom nedfaldsæbler fra Frederiksbergs mange haver. De indsamlede æbler bliver brugt til at brygge cider, som serveres til Bloom 2021, og som kan nydes og købes i Meyers Deli og på Fasangården . Tiltaget kickstarter samtidig Bloom og Meyers samarbejde, hvor Meyers bliver madpartner på Bloom.

Sådan kan du donere dine æbler!
Indsamlingen foregår den sidste weekend i efterårsferien på Meyers Deli på Gl. Kongevej fra klokken 12 til 16– både lørdag den 17. og søndag den 18. oktober. Her kan alle komme og aflevere nedfaldsæbler fra deres have. På Æblets dag onsdag den 21. oktober besøger Meyers madvogn, Lille Meyer Frederiksbergs villakvarterer, hvor du kan få samlet dine æbler af frivillige unge fra det socialøkonomiske initiativ FRAK. Som tak, får du en flaske cider for hver 10 kg du afleverer.

Mad og videnskab i forening
Med projektet vil Bloom og Meyers fremme kendskabet til æblets kulinariske muligheder og dets kultur- og naturhistorie. For Blooms festivalleder Svante Lindeburg er indsamling af nedfaldsæbler både et godt initiativ til at modvirke madspild og en oplagt måde at komme lidt tættere på naturen i efteråret. Om projektet udtaler han:

Når vi samler æbler op fra jorden, mærker vi årstidernes skiften og kommer tættere på naturen. Den form for naturoplevelse midt i vores egen by vil vi gerne tage initiativ til med projektet her, som samtidig modvirker madspild ved at bruge nedfaldsæbler til at moste og lave cider.

For Claus Meyer er æbler en fantastisk ingrediens, der kun fortjener en større plads i det danske køkken.

Jeg har boet på Frederiksberg i 35 år, dyrket æbler i 20 og vi har lavet cider i 15. Når vi vender blikket mod vores egen natur, ser vi pludselig muligheder i vores historie og vores egne landskaber, og så bliver det helt naturligt at gøre alt, hvad man kan for at råvarerne ikke går til spilde. Jeg elsker Frederiksberg og er så glad for, at vi kan lave det her sammen med Bloom og borgerne i byen.

Claus Meyer

FAKTA

Hvordan deltager man i nedfaldsæblerov?

Aflever dine æbler i Meyers Deli
HVOR: Meyers Deli på Gl. Kongevej 107
HVORNÅR: Weekenden i uge 42 den 17. og søndag den 18. oktober kl. 12.00-16.00
HVORDAN: Aflevér æbler i fin stand, de må gerne have brune pletter, stød, men uden jord eller råd.
-
Du kan få samlet dine æbler, når vi ruller ud i Frederiksbergs villakvarterer
HVOR: Frederiksbergs villakvarterer
HVORNÅR: Æblets dag onsdag den 21. oktober kl. 15-20 samler Meyers madvogn ”Lille Meyer” æbler ind sammen unge fra det socialøkonomiske initiativ FRAK
HVORDAN: Du kan tilmelde dig på andu@meyers.dk

Hvor kan cideren smages?

Bloom og Meyers Frederiksberg-cider kan nydes til næste års Bloom arrangementer og i Meyers Deli og på Fasangården.

 

Fakta

Hvad er Bloom?
I 2017 blev Bloom – festival om natur og videnskab afholdt for første gang. Festivalen har på rekordtid vokset sig stor og tiltrækker nu omkring 10.000 gæster til live-arrangementer og når flere hundrede tusinder om året digitalt. Bloom er ikke alene en festival, men en helårlig, landsdækkende platform for innovativ natur- og videnskabsformidling, der gør os klogere på universet, på verden og på os selv. På tværs af Blooms kanaler og live-arrangementer kan publikum opleve nogle af vor tids skarpeste forskere, filosoffer, kunstnere og tænkere.

I 2021 vender Bloom blandt andet tilbage til Søndermarken den 28.-30. maj og en række andre steder landet over. Bag Bloom står Golden Days Sekretariat. Bloom er lavet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet m.fl.

Kontakt og pressefotos
Kontakt: Presseansvarlig Eva Laksø M eva@goldendays.dk T 40 47 16 43
Pressefotos: http://bloom.ooo/presse