TEMA: DET JAPANSKE KØKKEN

Glæd jer til smagsoplevelser fra det japanske køkken 6. februar. Det japanske køkken er fyldt med tradition og håndværk, næring og velsmag. Det er simpelt på ingredienssiden, men på udførelsen kræver det enorm præcision og håndværksmæssig snilde, for at slutresultatet har den helt rigtige smag, som ofte er mild, nuanceret og elegant, og ikke mindst den rigtige tekstur. Jeres køkkenchef har i det forgangne år været på Japansk Kursus i Meyers Madhus undervist af Kondo Sasaki, som også har sammensat retterne til dette tema ud fra hans kogebog ‘Mit Japanske køkken’.

Så glæd jer til at dykke ned i smagene fra det japanske køkken.

God fornøjelse. 

楽しむ Tanoshimu

Kondo Sasaki

Kondo er vokset op med japansk mad. Hans japanske far har fra barnsben sørget for hjemmelavet japansk mad i lange baner. Gennem talrige rejser i solens rige, er kærligheden for det japanske køkken kun vokset. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Restaurant Herman og Pony. Derudover har Kondo lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark og har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef. På baggrund af sit indgående kendskab til det japanske køkken, udgav Kondo i 2016 en japansk kogebog: Kondos japanske køkken.

  • Meyers Madhus

    Madkursus: Kondos japanske køkken

    Oplev det autentiske japanske køkken med dansk-japanske Kondo Sasaki. Lær at lave velsmagende og smukke japanske retter fra yaki ika til oshitaski.

    Læs mere
  • Opskrifter

    Misojiru

    Lys misosuppe

    Misojiru er en traditionel, japansk suppe og et fast indslag på både morgenbordet og aftenbordet. Suppen er lavet med dashi, en af hjørnestenene i det japanske køkken, som er rig på umami. Dashi er lavet på soja, sake, dashi og mirin – med de fire ingredienser kan du skabe en autentisk japansk smag.

    Opskrift
  • Opskrifter

    Kabocha

    Sødt hokkaidogræskar

    Det japanske græskar kabocha bruges på utallige måder i det japanske køkken.

    Her serveret i en lage med masser af umami fra dashi. Kondos har spist meget græskar i sin barndom, og hans japanske far fik sendt frø fra sin fødegård i Yahaba til Vestfyn, hvor han dyrkede dem.

    Opskrift
  • Opskrifter

    Mabotofu

    Kødsovs med tofu

    Kondos far serverede tit mabotofu på den japanske kostskole, hvor han var køkkenchef, og der blev altid spist op. Mabotofu er en ret, der er vækker gensynsglæde og barndomsminder hos alle japanere – den er det japanske svar på millionbøf.

    Opskrift
  • Opskrifter

    Okonomiyaki

    Grøntsagspandekage

    Okonomiyaki betyder direkte oversat ‘hvad jeg godt kan lide stegt’. Kondos fars søster kalder den ‘Japanese pizza’ og inviterer dem tit på okonomiyaki-restaurant, når de er i Osaka. Her steger man selv sin okonomiyaki på en stegeplade midt i bordet, og her kan man selv styre, hvor generøs man vil være med for eksempel strimlet kylling, blæksprut - ter, bacon eller andeæg. Kondo har endnu ikke mødt nogen, der ikke bryder sig om okonomiyaki.

    Opskrift
  • Opskrifter

    Subuta

    Svinekød i sursød sovs

    Subuta er en perfekt ret at servere oven på en portion ris og spise med ske. Der er noget dejligt varmt og parfumeret, surt og knasende over den her ret. Subuta er meget inspireret af det kinesiske køkken, og den har en mere eksotisk smag end de andre retter i dette afsnit.

    Opskrift

Opskrifterne af Kondo Sasaki er fra kogebogen ’Det japanske køkken’.