Vi fejrer jul i frokostkøkkenerne med juleretter fra forskellige lande

Måltiderne i julemåneden samler os om middagsbordene verden over og er fyldt med smagfulde traditioner og minder. Vi plejer at rydde buffeten en gang i løbet af december og sætte julefrokost på menuen. Men i år gør vi noget andet. I år kigger vi ud og hylder en større pallette af julens traditioner verden over, og bruger ikke bare én, men fire fredage på at invitere klassiske juleretter fra andre lande ind i vores frokostkøkkener.

Hver fredag i december kan du glæde dig til en julemenu inspireret af forskellige landes juletraditioner. Du vil både møde mere velkendte juleretter fra Danmark, Sverige, Amerika og Frankrig, men også mere moderne retter med et grønnere juletwist. Vi garanterer velsmagende og fristende frokostoplevelser til dig og dine kollegaer, når vi sender jer på en smagsmæssig rejse jorden rundt og fejrer julens smage og krydderier som de er elsket i andre dele af verden.   Måske du smager nye juleretter eller smagskombinationer, du vil gøre til en del af dine egne traditioner.

Vi hylder de forskellige julekøkkener både på Almanak og Den grønne frokostordning.

Almanak-menuen:  

Danmark 
1. december kan du nyde godt af nostalgiske danske juleretter som flæskesteg, medister, syltet rødkål, kryddersild, frisk julesalat med appelsin og ristede valnødder, tatar af bagte gulerødder og mættende salat af jordskokker, brunærter og peberrod.  

Amerika 
8. december er menuen inspireret af amerikanske juleretter f.eks. kalkun med stuffing’ og gravy’, mos af søde kartofler, tranebærsovs, nøddesteg på kastanjer, roastbeef med svampecreme og friske salater.  

Sverige 
15. december er menuen inspireret af svenske juleretter f.eks. klassisk juleskinke, ”Janssons fristelse” – svenske flødekartofler, appelsin-glaseret blomkål med krydret drys, bagte gulerødder, cremet knoldsellerisalat, oksepastrami med blommechutney og marinerede sild med dilddressing.

Frankrig 
22. december er menuen inspireret af franske juleretter f.eks. kylling med appelsin, Pommes Anna, Tarte au poireaux – klassisk fransk porretærte, stegt grønkål, ristede mandler, torskerillette, friske salater og æggemadder.

 

Den grønne menu: 

Danmark  
1. december kan du nyde godt af butternutsteg med julekrydderier og svampepostej, pæresalat, ristede portobellosvampe med creme af syltede svampe og sprød grønkål, ølandstærte med palmekål og valnødder, aubergine a la karrysild og friske salater.  

Amerika  
8. december er menuen inspireret af grønne amerikanske juleretter f.eks. en nøddesteg på kastanjer, mos af søde kartofler, tranebærsovs, majs-kasserolle, ristede pekannødder med kanel, krydret ananas-relish, ristede rosenkål med figner, eggnog, tærte med brie og tranebær og friske salater.   

Sverige 
15. december er menuen inspireret af grønne svenske juleretter f.eks. appelsin-glaseret blomkål, ”Janssons fristelse” – svenske flødekartofler, rødkål med ribs, lynsyltede agurker, kogte æg med radiser og karrymayo, risgrynsgröt - svensk risengrød, cremet rødbedesalat og grønkålssalat med bagt butternut squash og tyttebær.  

Frankrig 
22. december er menuen inspireret af grønne franske juleretter f.eks. tarte au poireaux – klassisk fransk porretærte, Pommes Anna, hvidvinsbraiserede rosenkål, ristede mandler, bearnaisecreme, persillade – fransk persillesauce, luksus-ostefad med karamelliserede kastanjer, friske salater og Terrine de Noel med champignoner.