Mød Erik Lautrup Nielsen, som er køkkenchef for en dag

’Køkkenchef for en dag’ inviterer vores samarbejdspartnere i køkkenet. Konceptet har hidtil været en stor succes, der gavmildt gav anledning til inspiration og velsmag fra vores dygtige medarbejdere. Nu udvider vi fortællingerne fra frokostkøkkenet yderligere ved at inddrage vores værdifulde samarbejdspartnere, der er med til at løfte smagsoplevelsen i vores frokostmåltider med deres produkter. På den måde kan I hver måned komme tættere på de mennesker, som muliggør vores varierede råvarer i frokostkøkkenets menuer. Bliv klogere på de innovative indsatser, som vores samarbejdspartnere gør for at udvikle velsmagende, innovative og bæredygtige produkter, som vi er glade for at kunne bruge i køkkenet.

"Dagens menu er inspireret af Italien, men smeltet sammen med lidt dansk fløde. Den røgede tempeh giver retten en vidunderlig dybde"

Erik Lautrup-Nielsen

Erik Lautrup-Nielsen

  • Founder i Foodture, der producerer 'Tæmpeh'.
  • Har samarbejdet med Meyers siden 2020.  

 

 

Hvilke produkter producerer du, og hvorfor valgte du at producere netop disse? 

Jeg producerer tempeh, fordi det for mig er et vidunderligt og velsmagende produkt. Jeg forelskede mig i håndværket, imens jeg arbejdede i Meyers, og besluttede mig for sidenhen at bruge al min tid på det. 

Hvordan adskiller produktet sig fra andre producenter?  

Vores tempeh er lavet på danske økologiske bælgfrugter og er produceret i Svinninge.  

Vi laver vores tempeh åbent fermenteret uden brug af plastikposer (som de fleste andre producenter gør). Derved får vi en mere fast og velsmagende tempeh. 

Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?  

Dagens menu er skabt i samarbejde med kokkene fra Meyers, de har brugt vores tempeh, lige siden vi begyndte på projektet og har et virkelig godt kendskab til vores produkt. Inspirationen er fra Italien men smeltet sammen med lidt dansk fløde. Den røgede tempeh giver retten en vidunderlig dybde og gremolataen giver både syre og friskhed. Mums!

Har du et særligt forhold til mad?  

Jeg har beskæftiget mig professionelt med mad i snart 20 år. For mig er mad noget, der altid er i mine tanker, og velsmag er essentielt i alt, hvad jeg laver. På det seneste har det at lave grøn mad fyldt meget, og i Foodture arbejder vi utrætteligt på at skabe grøn velsmag. 

 

> Hent dagens menu - Almanak

> Hent dagens menu - Den Grønne