Vinen til dine festmenuer

Lad vin og mad svinge sammen på bedste vis, når vi tilbyder en nøje udvalgt vinmenu, der får det bedste frem i din festmenu. Vores venner og vinkendere hos Løgismose har hjulpet med at håndplukke de bedste vine, så du uden at tøve kan skænke gode sager for dine gæster.

 • Det oplagte valg til julebordet

  Vinen til julefrokosten

  Rødvin

  6 flasker Côtes du Rhône Halos de Jupiter, 2016

  Se vores julefrokost

Vinen til julefrokosten

Dette er seneste årgang af vinen, som gjorde rent bord og bliver kaldt ”et rigt og fyldigt julemirakel” ved Thomas Ilkjær og Henrik Steen Andersens store julesmagning i dagbladet Politiken tilbage i december 2014.
Ganske enkelt en helt usædvanlig almindelig Côtes du Rhône.

 • Rødhvid, hvidvin og portvin

  Vinmenu til juleaften

  Det perfekte match til and

  2 flasker økologisk hvidvin: Le Chardonnay Pays d'Oc - Domaines des Homs 2017

  3 flasker økologisk rødvin: Côtes du Rhône à la rêverie – Chateau de Montfrin, 2016

  1 flaske portvin: Ruby Port Special Reserve – Coroa de Rei Manoel D. Pocas Junior

  Se menuen til juleaften

Vinen til julemiddagen

Lad maden til juleaften komplementeres af en dejlig hvidvin med blomstrende duft af anis, laurbærblade, mirabeller og en snert af grøn ananas, der smelter fint sammen med noter af vanilje, honning og søde varme krydderier fra den del af vinen, der har kysset fadet. Rund, aromatisk og ret cremet i munden, med behersket, men tilstrækkelig syre til, at vinen fremstår charmerende og bredt anvendelig.
Côtes du Rhône à la rêverie er frugtig og saftig med fine toner af rød fugt, blommekompot, røde æbler og moreller.
Slut middagen af med fyldige og milde Ruby Port Special Reserve, der er rig på modne røde frugter som jordbær og hindbær, som omfavnes af tørret frugt.

 • Skål på årets sidste aften

  Vinmenuen til nytårsmenuen

  Tilvalg til klassisk og vegetarisk nytårsmenu

  2 flasker mousserende hvidvin: Cava Brut Reserva Castellroig – Sabaté I Coca, 2017.

  2 flasker hvidvin: Riesling Trocken Birkweiler Kastanienbusch Weingut Gies Düppel, 2018

  2 flasker rødvin: Toscana Rosso Il Nero di Casanova La Spinetta, 2016

  Se nytårsmenuen

Vinen til årets sidste aften

Lad nytårsaften komplementeres af en gnistrende ren, fuldstændig snorlige og forfriskende Corpinnat - med pærer og moden citrus i næsen, og derunder et pirrende krydderi, som får udtrykket til at nærme sig det subtile. Undervejs skænkes vinen med et smukt skum og står herefter med masser af fine små perler, som bare bliver ved med at stige til vejrs.

Skænk Riesling Trocken Birkweiler Kastanienbusch til forretten, en vin, der virtuost udfolder sig i spændingsfeltet mellem pirrende mineralitet og fantastiske associationer til sprøde æbler og saftige ferskner, der bliver båret frem på en bund af pink grape og modne citroner.

Til hovedretten kan du servere Toscana Rosso Il Nero di Casanova, der har en intens rubinrød farve, når vinen skænkes, og aromaer af vilde kirsebær, solbær, søde blommer og et strejf af mørk chokolade, når næsen stikkes i glasset. Meget ren i sin frugt og præget af silkebløde tanniner. En frisk og elegant vin, der komplementerer hovedretten.