5 tips til en velsmagende nytårsmiddag

Snart lægger vi 2023 bag os for at springe ind i et helt nyt år – og dét skal fejres! Måske du allerede har planlagt en festlig og hyggelig aften med dine nærmeste venner eller familie, men hvordan skal aftenen holdes og hvad skal på bordet? Det inspirerer vi til her.

For mange er nytårsaften forbundet med en række faste traditioner: Dronningens nytårstale skal ses kl. 18, mens der skal spises snacks eller kanapéer. Derefter skal en lækker 3-retters menu nydes, som for nogen består af nytårstorsk, mens den for fx mange sønderjyder står på grønlangkål, kålpølser og snaps. Andre er mindre traditionsbunde og bevæger sig ud i nye opskrifter på velsmagende og æstetiske nytårsretter, som skal imponere gæsterne. Når klokken så slår tolv, skal champagnen poppes, der skal skåles i bobler, spises kransekage og fyres et par raketter af.

Hvad enten du selv skal stå i køkkenet, eller ønsker at få maden til nytårsaften leveret ud af huset, er maden for mange en central del af aftenen. Men nytårsmenuen kan være en svær balancegang, for ingen har lyst til at stå alene i køkkenet og svede bag gryderne i timevis mens gæsternes promille stiger. 

Vi har samlet de bedste nytårsopskrifter nedenfor, men du kan også finde alle vores nytårsopskrifter her, hvad enten du har brug for inspiration til nytårsforretten, -hovedretten eller -desserten. Ønsker du i stedet at få menuen leveret til døren, så du kan slippe for at stå i køkkenet, kan du læse mere om vores nytårsmenuer her. Vi leverer vores nytårsmenuer i hele landet.

Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Sandheds Gud! lad dit hellige ord oplive, oplyse det høje Nord! Velkommen, nytår, og velkommen her!

1. tip: Forbered forretten til nytår

Efter en eventuel snack til nytårstalen, er forretten det første dine gæster sætter tænderne i, og den skal serveres med stil.

Mange vælger at servere fisk til nytårsforretten, som er et godt modspil til den fede julemad, vi har mæsket os igennem hele december. Men du kan også prøve med noget andet år - fx en kalvetatar med en frisk persillepesto? Find opskriften nedenfor.

Du kan med fordel vælge en forret, der kan laves og serveres på kort tid, og som vækker appetitten hos dine gæster. Se vores forslag nedenfor.

 • Meyers klassiske nytårsmenu

  Lad os give en hånd med nytårsmenuen

  Levering i hele landet (kun brofaste øer)

  Er du vært ved årets nytårsfest, så lad ikke madlavningen tage pusten fra dig. Vores kokke giver dig gerne en hånd i køkkenet og tilbereder både en vidunderlig 3-retters og 4-retters menu til årets sidste aften, som du blot skal varme og anrette.

  Glæd jer til gode sager som dansk, økologisk oksemørbrad serveret med pommes rösti med Vesterhavsost og sort peber og til forret en bisque af danske strandkrabber med pocheret sort hummer, bergamotte, variation af jordskokker og urter. Til dessert kan du servere en mørk chokoladekuppel fyldt med saltkaramel, hasselnød og chokolademousse. Hertil syltede brombær, brud af chokoladebrownie, crumble på ristede hasselnødder samt brombærgranité.

  Vi tilbyder også en vegetarisk menu samt en menu til de yngste ved bordet.

  Bestil her

2. tip: Sådan får du mørt kød

Hovedretten til nytår er det centrale for hele middagen, og nerverne kan godt begynde at melde sig, hvis du er vært for gæster, som har forventninger om et godt stykke mørt kød. Vil du være sikker på, at kødet bliver mørt og saftigt, kan du med fordel tilberede det med sous vide-metoden.

Sous vide er en teknik, som restauranter i årevis har gjort brug af. Her vakuumpakkes kødet og kommes i et vandbad, hvor temperaturen i vandet holdes konstant. På den måde bliver kødet helt ensartet og nænsomt tilberedt. Kødet kan du sous vide dagen før, og på selve dagen behøver du blot at stege det ved hård varm, før det serveres for dine gæster.

3. tip: Sådan serverer du nytårschampagnen

Champagnen stammer fra det nordøstlige Frankrig, som er det eneste sted, hvor der laves champagne. Her skal bønderne godkendes af Appellation d’origine contrôlée, som sikrer at champagnen bliver lavet efter helt særlige regler og teknikker. I modsætning til andre vintyper, er champagne ikke af en bestemt årgang, og forskellige årgange vil derfor smage ens. Jo længere tid det tager at lave en champagne, jo finere bobler.

Mange drikker champagne som aperitif til dronningens nytårstale, men boblerne kan også drikkes til maden, så længe den rette champagne serveres til den rette mad. De lette champagner bør serveres som en aperitif, de kraftigere champagner til måltider mens de søde bør serveres til desserten eller kransekagen.
Forhør dig hos din vinforhandler, og sæt ham ind i, hvad champagnen skal serveres til, så han kan vejlede dig ordentligt.

Server champagnen ved 8-10 grader i almindelige vinglas. De høje glas er flotte at servere champagnen i, men aromaen bliver undertrykt i de snævre glas, mens aromaen til gengæld vil slippe for hurtigt væk, hvis den serveres i bredere glas.

4. tip: Lav kransekagen på forhånd

Det er ikke svært at lave sin egen hjemmelavede kransekage til nytår, men det tager naturligvis længere tid end turen ned til bageren.

Gør dig selv en tjeneste og lav den i god tid. Kransekage kan holde sig 5 dage i køleskabet og helt op til 6 måneder i fryseren. Undgå at komme glasur på kransekagestykkerne og pak dem godt ind i en plastpose eller en lukket beholder, så du undgår, at den bliver tør. Tø stykkerne op i god tid og sprøjt glasur på dem, når de er optøet.

Lav din egen kransekage 

Imponer dine middagsgæster med en hjemmelavet kransekage. Find vores bedste opskrift på klassisk kransekage overtrukket med glasur.

Bestil kransekagen til nytår fra Meyers

Orker du ikke selv at bruge tid i køkkenet, kan du med fordel købe dig til et.  Vores konditor har traditionen tro lavet den traditionelle, håndlavede kransekagetop af marcipan med 60% mandler.

Kransekagen kan afhentes i et af vores bagerier eller i Meyers Deli d. 30 eller 31. december. 

 

NYTÅR 2023  

Er du klar med nytårsmenuen 2023? 

Snart lægger vi 2023 bag os for at springe ind i et helt nyt år – og dét skal fejres! Måske du allerede har planlagt en festlig og hyggelig aften med dine nærmeste venner eller familie, men hvordan skal aftenen holdes og hvad skal på bordet? Det inspirerer vi og giver vi idéer til på meyers.dk. Her kan du finde nytårsmenuopskrifter og tips til at få den perfekte nytårsmad til nytåret 2023. Vi har samlet de bedste nytårsopskrifter til at fejre, at år 2023 rinder ud, og 2024 begynder. Der er både opskrifter til nytårsforretten, -hovedretten og –desserten - sågar opskrifter på kransekager samt tips til at tilberede oksekødet. Du kan vælge at gøre nytårsmaden så nem eller svært, som du selv ønsker. Vi håber i hvert fald, at du kan lade dig inspirere til din nytårsmenu fra vores opskriftssite. 

Nytårsmenu 2023 

Ud over høje forventninger til festlige og traditionsrige indslag i aftenens løb, vil der for mange også være et stort fokus på nytårsmenuen. Nytårsmaden skal udstråle dét ekstra ved både at behage samt imponere dine gæster med sin velsmag og elegante anretning.  

Det er dog de færreste, der har lyst til at bruge den fornødne tid, som det kræver for at få nytårsmenuen til at leve op til disse forventninger. Det kan måske også være svært at finde på idéer til nytårsmenuen. Her er der naturligvis hjælp at hente, så du slipper for hovedbrud, tunge indkøb, lange timer i køkkenet og i stedet får tid til at nyde årets fest og nytårsmad i selskab med dem, du har kær. Du kan nemlig bestille din nytårsmad ud af huset hos Meyers.  

Lad vores kokke tilberede din nytårsmenu og læn dig trygt tilbage med udsigten til en nem nytårsaften.  

Årets sidste dag er på en og samme tid en dag, hvor vi forventningsfulde ser frem mod det kommende år, så vel som det er en dag med fejring og et tilbageblik på det år, der nu lakker mod ende. Netop derfor anser mange mennesker nytårsaften som årets fest.  
  
Det er en fest, hvor der er taget kærligt hånd om hver en detalje og traditioner holdes i hævd - Dronningens nytårstale, farverigt fyrværkeri, den lækre nytårsmenu, nytårspynt, den boblende fornemmelse af champagne på læberne og rådhusklokkernes spil ved midnat, for blot at nævne nogle få af dem.  
  
Det er en uden tvivl en magisk aften og Meyers vil gerne være med til at sætte fokus på nærvær og festlig hygge ved at sørge for nytårsmenuen til jeres nytårsfest.  

Få en udsøgt nytårsmenu udefra, og bestil nemt jeres nytårsmenu her hos Meyers - både i en klassisk og vegetarisk udgave.  

En klassisk eller vegetarisk nytårsmenu 2023 

Meyers kokke har som altid kvalitet i fokus og har sammensat en fantastisk nytårsmenu. De bruger altid årstidens bedste råvarer, når de sammensætter og tilbereder vores velsmagende menuer, og maden til nytårsmenuen  er ingen undtagelse. Kokkene har skabt tre indbydende nytårsmenuer til fejringen af årets sidste fest – den klassiske nytårsmenu, vegetariske nytårsmenu og nytårsmenuen til børnene. Så du kan vælge lige den nytårsmenu, der passer dig og dine gæsters behov.  

Bestiller du Meyers klassiske nytårsmenu kan du servere en bisque af danske strandkrabber med saltede kammuslinger og pocheret sort hummer, grønne peberkorn, confiterede hvidløg, syltet glaskål, grøn olie og friske urter fra Nabofarm. Når du og dine gæster har nydt den skønne nytårsforret og diskuteret det forgangne år, kan du servere hovedretten til nytårsmenuen 2023, som byder på dansk økologisk oksemørbrad med røget kartoffelpuré og sprøde rodfrugter, solbærglaserede rødbeder med solbæreddike fra Nordhavns Eddikebryggeri og rødvinssauce med trøffel. Sidst, men ikke mindst, afslutter I jeres nytårsmenu med nytårsdessert, som består af en intens nytårskage i fire lag med luftige mousser af chokolade, hasselnød, vanilje og solbær kombineret med sprød chokolade og hasselnøddebrud. Kagen serveres med saltkaramelis, frisk sirup af citrontimian og en sprød crumble på hasselnødder og dehydreret solbær.  

Selvom vi giver grøntsagerne en større plads på tallerken, ønsker vi ikke en fremtid uden koen. Derfor går vi langt for at finde samarbejdspartnere, der har fokus på den omkringliggende natur, dyrenes velfærd og en skånsom slagteproces. Til nytårsmenuen i år aftager vi oksemørbrad fra økologiske danske landmænd, der insisterer på opmærksomhed på dyrenes hele liv og fremme økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed.  

Vores vegetariske nytårsmenu består af en jordskokkebisque med miso, røgede bønner, morkler, grønne peberkorn og confiterede, syltet glaskål og friske urter fra Nabofarm til forret. Til hovedret får du en velsmagende ballotine på kastanjer, svampe, fermenterede sorte ærter og hibiscus, røget kartoffelpuré og sprøde rodfrugter, vegansk “Faux Gras” med hibiscus, solbærglaserede rødbeder med solbæreddike fra Nordhavns Eddikebryggeri og kantarelsauce. Som afslutning får du en vegansk dessert bestående af tre forskellige chokoladekupler fyldt med solbærmousse, lys chokolademousse og hvid chokolademousse serveret med sprød crumble på hasselnødder og dehydreret solbær. Alt i alt en virkelig velsmagende vegetarisk nytårsmenu, der godt vil kunne få kødelskerne til at kigge i retningen af din vegetariske nytårsmad. 

Meyers nytårsmenu til børn 2023 

Nytårsaften er i høj grad også en fest for de yngste, og derfor har vi sammensat en 2-retters børnevenlig nytårsmenu, der falder i børnenes smag. Vi synes i hvert fald selv, at Meyers nytårsmenu til børnene er super lækker og håber, at det rammer plet hos de yngste i dit selskab. Den 2-retters nytårsmenu til børnene byder på en burger fra Jagger med saftig, økologisk oksekødsbøf i luftig, økologisk briochebolle. Som afslutning på en dejlig børnemenu får de serveret regnbuemousse-kage med chokoladecrumble og syrlig-sød jordbærpure, som vil være et festligt punktum for børnenes nytårsmenu. 

Tilvalg til nytårsmenuen 2023 

Er tiden der ikke til indkøb af kransekage og appetizers? Lad dig ikke forstyrre af det, men lad i stedet vores køkken stå for de sidste detaljer.  

Som tilvalg til Meyers 4- og 3-retters nytårsmenuer, kan du bestille kransekage bagt med hjemmelavet marcipan og chokoladeganache fra Mark Hermann á 4 stk. pr. bestilling.  
Af andre tilvalg til de lækre nytårsmenuer kan du blandt andet vælge mellem østers fra Frankrig serveret med syrlig vinaigrette med fintsnittede skalotteløg med vedlagt østerskniv, krydrede snacknødder, syltede grønne ferskner med estragon, caviar med boghvedeblinis, skalotteløg og økologisk creme fraiche, “Cavi’art” som er den vegetariske udgave af kaviar og serveres med boghvedeblinis, skalotteløg og økologisk creme fraiche, tærte med “N´duja” fra Troldgaarden, kartoffelkompot og syltede hyben og sidst med ikke mindst gougères med trøffelcreme og solbærstøv. Sørg også for at du og dine gæster kan nyde et lækkert første måltid i det nye år. Her kan I nemlig bestille en saftig burger fra Jagger med økologisk oksekød og luftige briocheboller. 
Med en nytårsmenu, kransekage og appetizers bestilt nemt fra Meyers slipper du for en masse besvær, og kan bare koncentrere dig om at have en fest med dine nærmeste på nytårsaften. Nytårsmenu ud af huset vil lette presset for selv den mest erfarne vært eller værtinde, og nytåret vil blive en fest.

Nytårsmenuen 2023 leveres i hele landet 

Meyers tre nytårsmenuer - klassisk såvel som vegetarisk - kan bestilles og leveres til min. 4 personer. I kan selv vælge, om I ønsker udelukkende klassiske kuverter, vegetariske kuverter eller et mix af de to nytårsmenuer. Måske kødspiserne gerne vil prøve noget nyt til nytåret og får mere smag for grønnere retter. 

Hvis du køber min. 4 kuverter, kan du få din nytårsmenu leveret til døren, uanset hvor du befinder dig. Meyers leverer nemlig 2023’s nytårsmenuer til hele landet. Du kan dermed få en nytårsmenu ud af huset til alt fra København til Helsingør, fra Odense til Svendborg, Vejle til Silkeborg, Randers, Aalborg og Aarhus og du får dermed den fantastiske nytårsmenu leveret lige til døren.  
  
Med leveringen af mad følger en udførlig guide til, hvordan du enkelt og nemt skal varme og anrette den lækre nytårsmad til jeres nytårsfest. Så er du klar til at nyde en festlig aften og springe ind i 2024 uden nogle bekymringer om nytårsmenuen. Nem nytårsmad ud af huset fra Meyers catering giver plads til festlige indslag og en masse nærvær.

Nytårsmenu til afhentning 2023 

Ønsker du at afhente din nytårsmad, kan dette også lade sig gøre.   

Du kan afhente din nytårsmenu på en af vores lokationer i hhv. København, Lyngby og Aarhus. Vælger du denne løsning, sparer du naturligvis leveringsomkostningerne.  

Godt nytår fra alle os hos Meyers – vi glæder os til at levere nytårsmenuen til din nytårsaften 2023!