Et husdyrhold i samklang med den omgivende natur
I stedet for helt at opgive husdyrene, vil vi arbejde for, at de animalske råvarer, vi fortsat kommer til at bruge – mælken, osten og kødet – udover at repræsentere den største mulige velsmag, kommer fra et husdyrhold, der er i samklang med den omgivende natur, prioriterer hensynet til dyrenes naturlige adfærd og har det lavest mulige miljøaftryk.
"Vi mener jo generelt, at kødet bør være guldet på tallerkenen og noget, der hører fester og særlige lejligheder til. Det synes jeg, nytårsaften er. Men når jeg vælger at servere helstegt oksemørbrad til hovedret, ser jeg det også som en mulighed for at støtte de landmænd, der gør en kæmpe indsats for at opdrætte kvæg, der er i samklang med den omgivende natur, prioriterer hensynet til dyrenes naturlige adfærd og har det lavest mulige miljøaftryk”, siger Jonas Boelt, køkkenchef i Meyers.
Okser som naturplejere
Samtidig kan okser kan være oplagte og værdifulde som naturplejere, hvor de er med til at opretholde den frodige natur og høje biodiversitet, fordi de æder et bredt sortiment af de planter, der gror på arealerne. Omvendt, hvis ikke vi har okserne til at pleje naturen risikerer vi, at arealerne gror til i krat og monokultur, som hindrer biodiversitet.
På den måde kan dyrene samtidig leve naturligt med mulighed for at for at udfolde de vigtigste artsspecifikke instinkter, ligesom de kan græsse på vilde arealer, hvor de eksempelvis spiser salturten, der smager lidt af asparges og er rig på salt, jod og vitaminer. De mange urter er med til at give oksekødet en særlig god smag.