Kalas koreanske køkken
1.445,-
pr. person
Kala Sungs legendariske kimchi har allerede erobret det københavnske restaurantmiljø. Nu gæster hun Meyers Madhus for at give en introduktion til sit fantastiske og smagfulde koreanske køkken. Kurset foregår på engelsk.
På kurset skal du sammen med den amerikansk-koreanske kok Kala Sung tilberede retter som spicy braiseret gris, pandekager med skaldyr, kimchi og mange andre gode sager.
På vores breddegrader har det koreanske køkken stået i skyggen af andre asiatiske køkkener. Det er ved at ændre sig – med god grund. Korea har en ekstremt rig madkultur, hvor mange hundrede års metoder og skikke stadig lever i bedste velgående.
OBS! Kurset foregår på engelsk / This course is in English
Hvad lærer du?
Kala giver undervejs på kurset et indblik i koreanske madtraditioner. Kala er en levende og vidende formidler med stor indsigt i Koreas madhistorie og dens forbindelse til f.eks. Japans og Kinas køkkener.
Du lærer at bruge vigtige byggesten i det koreanske køkkener: f.eks. de fermenterede saucer ”gochujang”, ”doenjang” og ”ganjang”. Du lærer at bruge dem i koreanske retter – men også som værktøjer i anden madlavning.
Du lærer at lave kimchi på traditionel koreansk vis. Med de grundmetoder, som Kala formidler, kan du fremstille og variere din egen kimchi derhjemme.
Vi tilbereder en række små retter, f.eks. krydret braiseret gris, traditionelle pandekager, små grøntsagsretter, supper, ris med mere – tilsammen et overdådigt og autentisk koreansk måltid.
Vi fokuserer på anretning og servering og nyder maden som et traditionelt koreansk måltid – family style!
Hvad får du?
- Et autentisk koreansk måltid i godt selskab
- Drikkevarer herunder øl, vand, kaffe og te er inkluderet i kurset
- Omsorg fra vært og opvasker så du kan koncentrere dig om madlavningen
- Kimchi med hjem til fermentering
- Opskrifter med hjem så du kan arbejde med de koreanske retter, ingredienser og smage i dit eget køkken
- Et Meyers forklæde med hjem
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de småting, som I vil tage med fra dagen.
Om Kala Sung
Kala Sung er koreansk new yorker. Kala har en kandidatgrad i food studies fra NYU og har gået på det velansete Culinary Institute of America – forkortet CIA (uden relation til den anden CIA). I København har Kala stået for en række pop-ups på f.eks. Hija de Sanchez med kimchi taco og Gasoline Grill med en legendarisk kimchi burger, og Kala leverer kimchien til Hart Bageris populære kimchi-sandwich.
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
Kurset foregår på engelsk.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.