Claus Meyers Salatværksted
At lave en god salat handler om at blande få, ofte rå ingredienser og vende dem i en præcis tilsmagt dressing, så smag og konsistens går op i en højere enhed.
– Men kan man blande spinat og rodfrugter, hvilken dressing passer til hvilke typer salater, og hvornår er det f.eks. en god ide at bruge croutoner?
Det og en lang række andre spørgsmål giver Claus Meyer svaret på, når han inviterer indenfor i Salatværkstedet. Claus Meyer blander årstidernes friske grøntsager til saftige salater, og absolut intet er overladt til tilfældighederne.
Bogen indeholder 80 knivskarpe opskrifter, der alle er gennemtestede i de Meyerske køkkener. Den rummer opdaterede udgaver af klassiske salater som rejecocktail og cæsarsalat, og er desuden spækket med nye måder at bruge grønt fra den nordiske urtehave på. Salaterne er inddelt efter årstiderne med hovedvægt på sommer og efterår, hvor det bugner af lækre råvarer. Bogen er desuden forsynet med tre bonus appendikser med hhv. evergreen dressinger, ting der knaser og cremet tilbehør.
Meyers Salatværksted er essensen af samarbejdet mellem Claus Meyer og Meyers’ gastronomiske rådgiver Lars Scheel, og deres sammenlagte 50 års erfaring med at lave salater.
År: 2009
Forlag: Lindhardt og Ringhof
"Meyers salatbog er derimod anderledes stilren og harmonisk i sine kompositioner. Bogen er bygget op sæson for sæson, sådan som alle kogebøger burde være det, og på prisværdig vis har man holdt sig til lokale råvarer." - Berlingske Tidende, 5 stjerner