Meyers Glutenfri Bageskole

             

Meyers Glutenfri Bageskole

Bogen har samme mission som sine ældre søskende, Meyers Bageskole og Meyers Bageri. Nemlig at samle de erfaringer, vi har gjort os i egne ovne, på bagekurserne og i bagerierne inden for bogens emnefelt og stille dem til rådighed for dig, så du kan opnå endnu bedre resultater i dit køkken” - Claus Meyer

Med de naturligt glutenfri råvarer som afsæt viser bageskolen vejen til luftigt, saftigt og karakterfuldt bagværk, når gluten er helt ude af ligningen. Vejen går via ekstra meget vand i brøddejene og en meget nænsom håndtering, hvor de fleste deje nærmere piskes og støbes end æltes og formes. Det giver skønt bagværk og nogle metoder, der på mange måder er lettere at have med at gøre end traditionel bagning med rug og hvede.

Bogen henvender sig til alle, der har cøliaki eller andre former for glutensensitivitet – eller blot vil udforske bagepotentialet i glutenfri råvarer som teff, hirse, quinoa, havre, ris, majs og sorghum.

Køb Meyers Glutenfri Bageskole her
Du kan finde bogen i boghandlere landet over, i Meyers Deli, i Meyers Bageri eller købe den online hos saxo.com

 

 

Når man først har givet slip på forestillingen om, at glutenfrit bagværk enten skal holdes kunstigt sammen af mystiske tilsætningsstoffer eller er dømt til at få tekstur som hjemmebagt klidbrød fra et kollektiv i senhalvfjerdserne, vil man opdage, at de naturligt glutenfri råvarer rummer et væld af interessante aromatiske og konsistensmæssige kvaliteter” - Claus Meyer

På opskriftsiden spænder bogen fra klassisk håndværk i form af f.eks. saftige surdejsboller, luftige håndværkere og rustikke landbrød til specialbagværk som indiske dosa og etiopiske injera. Der er opskrifter til det salte køkken, som sprøde pizzabunde, madbrød, tærter og tortillas, og søde sager som smørbagte scones, brunsvigere, hindbærsnitter, tarte tatin og meget mere.

Læseprøve
Du kan se en læseprøve fra bogen her.

År: 2018
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Fotograf: Chris Tonnesen