Sådan gør du
Marengs
Forvarm oven på mellem 80-100 grader. Pisk hviderne luftige, og tilsæt derefter sukker lidt ad gangen, og citronsaft lidt ad gangen. Pisk i minimum 10 minutter, til massen er sat og ensartet.
Flødecreme
Kom mælk og piskefløde i en lille kasserolle. Bring det tæt på kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker sammen med vanilje og majsstivelse, så det kun lige er en ensartet masse. Hæld lidt af den varme mælke-fløde i æggeblandingen under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen. Lad cremen legere og tykne under omrøring over svag varme, til den rammer 85º på et termometer. Tag den straks af varmen, og sigt den gennem en sigte over i en skål. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og opbevar creme anglaise i køleskabet, hvor den kan holde sig i 4 dage. Den kan i øvrigt også fryses.
Råsyltede jordbær
Skyl jordbærrene og skær dem i små stykker. Læg dem i en skål og drys sukkeret over. De råsyltede jordbær kan fint holde sig i køleskab i 5 dage.
Ingredienser
Marengs
3 æggehvider
165 g flormelis
1 tsk citronsaft
Flødecreme
2 ½ dl sødmælk
2 ½ dl fløde
6 æggeblommer
50 g sukker
1 spsk majsstivelse
1 vaniljestang
Råsyltede jordbær
1 bakke jordbær
3 spsk rørsukker