Sådan gør du
Kog kornene møre i letsaltet vand efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra.
Skrub jordskokkerne grundigt – skræl dem ikke – og skær dem i halve. Vend dem i lidt rapsolie, og krydr dem med salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen nedad, og fordel små smørklatter ovenpå.
Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til de begynder at få noget farve. Drys mandlerne ud over jordskokkerne, og giv dem 5 minutter mere.
Vend nu jordskokker og mandler godt rundt med rosenkål i kvarter, og giv det hele 5-7 minutter mere, indtil rosenkålene er let tilberedte men stadig har bid.
Rør appelsinsaft, revet appelsinskal, eddike, sukker og olivenolie sammen, og smag dressingen til med salt og peber.
Vend de bagte grøntsager med lune, kogte korn og appelsindressing, og servér
Ingredienser
100 g perlespelt (eller perlebyg, perlerug eller hvedekerner)
500 g jordskokker
3 spsk rapsolie eller anden neutral olie
Salt og peber
50 g smør
80 g mandler
400 g rosenkål skåret i kvarter
Skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
2 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker
4 spsk olivenolie