Tilbage til opskrifter

Khubz (arabiske fladbrød)

  • Mellemøstlige fladbrød

Khubz er navnet på de velkendte fladbrød, som er en af grundstenen i det mellemøstlige køkken. De findes både i Marokko, Libyen, Syrien, Tyrkiet og resten af Mellemøsten og kendes helt tilbage fra Mesoponamien i år 2500 f.v.t. og har sin oprindelse i den vestlige del af Asien.

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet, ælt resten af ingredienserne i og ælt, til dejen er helt elastisk og boblende, brug evt. en røremaskine. Lad den hæve lunt til mindst dobbelt størrelse.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen ind over den selv nogle gange, ligesom når man pakker en gave ind. Det strækker proteinet yderligere og laver store huller i det færdige brød.

Del dejen i 16 flade boller og lad hæve igen. Varm ovnen op til 250°, med plader eller bagesten i.

Træk hver bolle ud til en stor, tynd cirkel, ligesom en pizza, så tynd det kan lade sig gøre. Læg brødene på den varme bageplade og bag, til de får brune pletter og er gennembagt. Læg dem i en stak med et viskestykke over, så de holder sig bløde.

Tip

Hvis du vil gemme brødene, så pak dem så snart de er stuetempereret. Inden de skal spises kan du stænke dem med lidt vand og bag dem lune i ovnen i 2-3 minutter.

Ingredienser

1 kg hvedemel (gerne en stærk hvedemel såsom durum eller italiensk tipo 00)
2 spsk groft salt
2 spsk olivenolie
7 dl lunkent vand
10 g gær