Opskriften på den perfekte grundsovs til dig, der gerne vil lave en smagfuld sovs fra bunden. Det tager ikke mange øjeblikke og er bestemt det hele værd, når det rammer tallerkenen

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde med mellem-høj varme. Steg de hakkede grøntsager og krydderierne i smørret, til de godt mørke.

Tilsæt nu melet, og lav en smørbolle i gryden. Når melet begynder at lugte af ristede nødder, tilsættes tomatpureen.

Steg videre et minut, og tilsæt vin/cider og lad det koge ind. Tilsæt nu fonden gradvist, mens der røres rundt.

Kog sovsen ind til passende konsistens, og smag til med gastrik og/eller med sukker og eddike.

Rund smagen af med 20 g smør.

Ingredienser

40 g smør
40 g hvedemel
Lidt rester af hakkede grøntsager (løg, gulerod, porretop, selleri mm.)
Lidt knuste krydderier (timian, peberkorn, sennepsfrø mm.)
1 spsk lille tomatpuré
1 dl vin (rødvin, hvidvin eller cider)
1 liter fond (høns, kalv, svin, and mm.)
Gastrik, sukker og/eller eddike
20 g smør (til at runde smagen af)