Tilbage til opskrifter

Glutenfri brødstænger med flødeost og grønt

  • Brødstænger glutenfri

Opskriften her har islandske aner og er et bidrag fra Maria Astudottir, der er bager i Meyers Bageri i Jægersborggade i København. I Island kaldes disse salte og umamimættede snacks for ’ostaslaufur’ – ostesløjfer.

Sådan gør du

Dej

Bland havre- og rismel, så du har det klar. Kom sødmælk, smør, sukker og salt i en gryde, og varm det forsigtigt op, til mælken er håndvarm og smørret er smeltet. Hæld den lune mælk i en stor skål, og pisk gæren og dernæst ægget i. Tilsæt loppefrøskallerne, pisk i 10 sekunder, og tilsæt så melblandingen. Pisk, til dejen er ensartet og uden klumper. Dæk med film, og sæt dejen i køleskabet i 1 time. Lav fyldet imens.

Fyld

Knæk de nederste par cm af aspargesene af. Skyl spinaten grundigt, og dryp den godt af. Hak spinat, asparges og løg groft, og steg det i smør ved mellemvarme i et par minutter, til løget er glasklart. Tilsæt finthakket hvidløg, og steg et par minutter mere. Tag panden af varmen, og rør flødeosten sammen med de stegte grøntsager. Smag til med salt og peber, og lad fyldet køle helt af.

Hævning

Drys lidt havremel på bordet, vend dejen ud på det melede bord, og drys dejen med mere havremel. Rul forsigtigt dejen ud til et ca. 4 mm tykt kvadrat på ca. 15 x 15 cm. Smør fyld på den ene halvdel af dejen, og fold den anden halvdel hen over fyldet. Skær nu 8-10 lige store strimler, og sno hver strimmel forsigtigt to gange. Læg brødstængerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve lunt i ca. 30 minutter.

Bagning

Pensl brødstængerne med et sammenpisket æg, og bag dem ved 180°, til de er flot gyldne. Det tager ca. 12 minutter.

Ingredienser

Dej

160 g glutenfrit havremel
160 g rismel
400 g sødmælk
40 g smør
40 g sukker
5 g salt
20 g glutenfri gær
1 æg
12 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)

Fyld

170 g asparges
100 g frisk spinat
½ løg
1 spsk smør
1 fed hvidløg
200 g flødeost
salt og peber

Desuden

1 æg til pensling

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her