Tilbage til opskrifter

Fiskelasagne med pesto

Opskriften på denne fiskelasagne stammer fra et tema, vi kørte i vores kantiner, hvor vi fejrede de klassiske danske livretter i en lidt grønnere version. 

Sådan gør du

Start med at lægge fisk i bunden af ovnfast fad med rimelig kant. Kom skiftevis tomatsauce, lasagneplader, bechamelsauce og pesto. Der skal helst være 3 lag. Slut af med bechamelsauce og pesto. Drys med ost.

Bag lasagne ved ca. 200 grader i ca. 30-40 min. Den skal være gylden og våd uden at være decideret flydende.

Ingredienser

1 portion tomatsauce

2 dåser flåede tomater
1 hakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 dl hvidvin
2 tsk oregano
olivenolie
Et drys sukker
Smag til med salt og peber

1 portion pesto

1 bundt basilikum
40 g parmesanost eller lignende
1 fed hvidløg
1 dl olie
½ dl pinjekerner eller mandler
citronsaft
Smag til med salt og peber

1 portion bechamelsauce

25 g smør
35 g mel
4 dl sødmælk
½ løg stukket med nelliker
1 stk laurbærblad
Revet muskatnød
Smag til med salt og peber
Evt. lidt revet parmesanost

Øvrig

40 g parmesanost eller Grana Padano ost
Friske eller tørrede pastaplader
500 g torsk eller anden hvid fisk, skåret i strimler på størrelse med en finger