Sådan gør du
Fiskebøffer
Hak torske- og laksefileterne til en grov fars med en kniv eller på en kødhakker. Du kan bruge fisk, der er hakket fra fiskemanden, men det bliver bedst, hvis du gør det selv.
Rør farsen med salt, til den samler sig. Riv løget fint, og rør det i farsen med æggeblomme, rasp og citronsaft.
Form „bøffer“, og sæt dem i køleskabet i 15–20 minutter, så de samler sig.
Du kan lave tomat-æblecremen imens.
Varm en pande op (gerne en slip-let-pande), og steg bøfferne i olie ved middelvarme i ca. 3 minutter, på hver side, så de bliver gyldne, men stadig er saftige i midten.
Tomat-æblecreme
Rør yoghurten sammen med eddike, tomatpuré, honning, salt og peber.
Riv æblet og hvidløget på den fine side af et rivejern, og pres derefter væden ud af det. Vend det revne æble og hvidløg i yoghurten, og lad den trække i 15 minutter.
Smag evt. cremen til med lidt ekstra salt, peber, honning og eddike
Servering
Kom bøfferne på et fad, og server dem sammen med burgerboller og f.eks. agurk og tomat i skiver, fintsnittet salat og en skål med tomat-æblecremen ved siden af, så børnene selv kan fylde deres burger, som de har lyst.
Ingredienser
Fiskebøffer
300 g torsk (kan erstattes med sej, kuller, lange eller anden torskefisk)
300 g laks
1 tsk salt
1 løg
1 æggeblomme
1 spsk rasp
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
Tomat-æblecreme
3 dl græsk yoghurt 2%
1 spsk æbleeddike
2 spsk tomatpuré
1 spsk honning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
salt
friskkværnet peber
½ fed hvidløg
1 æble
Burger-samlesæt
burgerboller
agurk
tomat
hovedsalat (eller spidskål)