Tilbage til opskrifter

Dehydreret gulerod

  • Vinter-snacks

Selvom du måske ikke går og dehydrerer gulerødder så meget i din hverdagsmadlavning, så er metoderne her alle til at gå til. Du får her en spændende snack, med massere af smag og et raffineret udtryk, som du kan snacke selv eller servere for dine gæster.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Dehydreret gulerod med havtornkompot og tangpulver

Skrub gulerødderne, og skær toppene af. Tør gulerødderne i ovnen ved 80° i ca. 12 timer – ikke på varmluft. De er færdige, når deres konsistens minder om vingummi.

Kom havtorn i en gryde sammen med æblemost, og lad det koge, til bærrene er godt udkogte. Blend kompotten, og opbevar den i køleskabet eller fryseren.

Skyl tangen. Fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir, og tør den i ovnen ved 125° i ca. 2 timer. Lad tangen køle helt af på køkkenbordet, til den er kold og sprød. Pulveriser den i en morter eller blender.

Pensl de dehydrerede gulerødder med havtornkompot, og drys dem til sidst med tangpulver.

Ingredienser

4 gulerødder
100 g havtorn
1 dl æblemost
50 g tang , f.eks. søl eller nori (eller dansk blæretang, som kan samles ved kysten)

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her