• Beid o matecha

Krydret marokkansk tomatsauce hvor æg tilberedes i saucen og hvor kødboller kan tilberedes på sammen måde. Beid betyder æg og matecha betyder tomat

Sådan gør du

Tomatsovsen

Riv løg, friske tomater på det grove rivejern. Riv hvidløg fint.

Bland alle ingredienser sammen - underdoser salt og peber – kom i en gryde eller på en pande uden låg og kog 10 minutter.

Smag til med salt og peber.

Kødboller

Rør alle ingredienserne sammen og lad farsen trække 30 min på køl.

Kødfarsen tages ud af køleskabet og formes til små kødboller

Kødbollerne ligges ned i tomatsovsen og koges i ca. 20 minutter, med låg på, til de er færdigkogte (75 grader i kernetemperatur).

Tilbehør

Når kødbollerne har ligget og kogt i tomatsaucen i en 5-10 minutter, slåes æggene ud i tomatsaucen

Put låget på igen og lad retten simre videre til at både kødboller og æg er færdige.

Tip

Retten spises normalt med fingrene med brød, ris eller cous cous som tilbehør

Ingredienser

Tomatsovsen

500 g friske tomater
1 dåse flåede tomater (kværnet)
½ zittauerløg
1 fed hvidløg
1 spsk spidskommen
1 spsk paprika
1 tsk chili
friske koriander
persille
salt og peber
olivenolie

Tilbehør

12 æg hvis uden kød (laver du kødboller, halver da mængden af æg)

Kødboller

400 g hakket oksekød (eller andet hakket kød)
1 æg
1 ½ spsk hvedemel
1 spsk spidskommen
1 spsk paprika
1 tsk chili
krydderurter efter lyst - finthakkede
salt og peber