Tilbage til opskrifter

Beef rendang - langtidsbraiseret okse i kokosmælk

Sådan gør du

Sambal

Sauter løg, kanelstang, kardemomme og nellike i olie. Tilsæt chili med kerner, ingefær, galangarod, hvidløg, tamarind og brun farin, og lad det hele koge igennem. Blend på en blender til ensartet og homogen masse.

Beef rendang

Bland kødet godt sammen med sambal, limeblade og kokosmælk i en gryde - tilsæt evt. lidt vand, så kødet er dækket. Lad det simre/koge til kødet er helt mørt. Det tager ca.2-3 timer alt afhængig af udskæring.

Fjern fedtet fra overfladen og jævn evt. saucen inden servering. Smag til med limesaft, sukker og salt. Server med ris.

Ingredienser

Sambal

2 fed hvidløg
15 g ingefær
1 stk rød chili
10 g galangarod
1 stk skalotteløg
2 ½ tsk brun farin
4 tsk tamarind
1 stk kardemommekapsel
½ stk kanelstang
½ stk nellike

Beef rendang

500 g oksekød i tern
150 g af ovenstående sambal
3 dl kokosmælk
2 limeblade
friskpresset limesaft
sukker og salt til tilsmagning
Server med kogte ris