Sådan gør du
Smelt smørret og rør det sammen med sukkeret. Pisk et æg i ad gangen. Bland yoghurten og saltet i. Bland bagepulveret i ærtemelet og bland det efterfølgende i dejen. Riv skallen fra 1 citron fint (kun det gule) ned i dejen og bland.
Smør en mindre kageform eller nogle små portionsforme med smør. Hæld dejen i og bag ved 190 grader i ca. 25 min. /ca. 12 min. for portions-kager (Test: Tryk let på kagens midte med en finger – kagen skal være nogenlunde fast).
Citrus-lage
Varm ½ dl appelsinsaft og ½ dl citronsaft op med 2/3 dl sukker i en lille gryde. Rør indtil sukkeret er opløst.
Løsn kagen fra formen, men lad den være i formen. Prik kagen med en gaffel og hæld så en passende mængde sirup (1-2 spsk., hvis det er portionskager over hele kagen og langs kanterne. Lad kagen trække i mindst 10 minutter. Servér gerne kagen lun.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem ud i en skefuld af cremefraichen. Bland dernæst med resten af cremefraichen.
Riv lidt skal af alle tre citrusfrugter over kagen inden servering.
Ingredienser
200 g smør
130 g sukker
3 æg
1 dl yoghurt naturel
1 knivspids salt
¾ tsk bagepulver
120 g ærtemel
1 citron
1 appelsin
1 lime
⅔ dl sukker
smør til formen
2 dl creme fraiche
1 spsk flormelis
1 vaniljestang