Tilbage til opskrifter

Ærtemazarin med citrus - serveret med vanilje-creme fraiche

Denne udgave af en saftig mazarinkage består af frisk citrus og ærtemel. En anderledes, men oplagt måde at anvende bælgfrugter. Ærtemelet tilfører lidt ekstra protein til kagerne samt saftighed.

Sådan gør du

Smelt smørret og rør det kortvarigt sammen med sukkeret. Rør et æg i ad gangen. Bland bagepulveret i ærtemelet og bland det så i dejen. Riv skal fra 1 citron ned i dejen.

Smør en mindre kageform eller nogle små portionsforme. Hæld dejen i og bag ved 180 grader, ca. 16-20 min. (tjek ved stikprøve).

Varm ½ dl appelsinsaft og ½ dl citronsaft op med 2/3 dl sukker i en lille gryde. Bland indtil sukkeret er opløst.

Løsn kagen fra formen, men lad den være i formen. Prik med en gaffel og hæld så en passende mængde sirup ned overalt på kagen og langs kanterne. Lad kagen trække i mindst 10 min.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og tryk dem ud i en skefuld creme fraiche. Bland det så med resten af creme fraichen. Giv evt. lidt sødme til cremen med flormelis (smag på kagen og beslut dig).

Riv lidt skal af alle tre citrusfrugter over kagen inden servering.

Ingredienser

115 g smør
115 g sukker
3 æg
115 g ærtemel
1 citron
1 appelsin
1 lime
⅔ dl sukker
½ tsk bagepulver
smør til formen
2 dl creme fraiche
1 vaniljestang
Evt. lidt flormelis