Tilbage til opskrifter

Ærtemazarin med citrus - serveret med vanilje-cremefraiche

Denne udgave af en saftig mazarinkage består af frisk citrus og ærtemel. En anderledes, men oplagt måde at anvende bælgfrugter. Ærtemelet tilfører lidt ekstra protein til kagerne samt saftighed.

Sådan gør du

Smelt smørret og rør det sammen med sukkeret. Pisk et æg i ad gangen. Bland yoghurten og saltet i. Bland bagepulveret i ærtemelet og bland det efterfølgende i dejen. Riv skallen fra 1 citron fint (kun det gule) ned i dejen og bland.

Smør en mindre kageform eller nogle små portionsforme med smør. Hæld dejen i og bag ved 190 grader i ca. 25 min. /ca. 12 min. for portions-kager (Test: Tryk let på kagens midte med en finger – kagen skal være nogenlunde fast).

Citrus-lage

Varm ½ dl appelsinsaft og ½ dl citronsaft op med 2/3 dl sukker i en lille gryde. Rør indtil sukkeret er opløst.

Løsn kagen fra formen, men lad den være i formen. Prik kagen med en gaffel og hæld så en passende mængde sirup (1-2 spsk., hvis det er portionskager over hele kagen og langs kanterne. Lad kagen trække i mindst 10 minutter. Servér gerne kagen lun.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem ud i en skefuld af cremefraichen. Bland dernæst med resten af cremefraichen.

Riv lidt skal af alle tre citrusfrugter over kagen inden servering.

Ingredienser

200 g smør
130 g sukker
3 æg
1 dl yoghurt naturel
1 knivspids salt
¾ tsk bagepulver
120 g ærtemel
1 citron
1 appelsin
1 lime
⅔ dl sukker
smør til formen
2 dl creme fraiche
1 spsk flormelis
1 vaniljestang