Om du er til den klassiske udgave med grillpølse, tomatketchup, sennep og løg eller har udvidet dit hotdogrepertoire med pesto, grønt, syltede elementer og hjemmelavede pølser, så giver vi nedenfor nogle af vores bedste tips, ticks og opskrifter på pølser og hotdogs. Opskrifter som du i løbet af sommeren sagtens kan være bekendt at servere både som hovedret, til frokost eller som fyrstelig natmad.
3 smagfulde hotdogs
Fem gyldne regler til perfekte pølser
- Vælg godt kød med 20-30% fedt
- Skær kødet i grove tern og sat det med 15-20 g. salt pr. kg. en times tid inden hakning.
- Arbejd koldt gennem processen - hold en pause og køl alt ned løbende.
- Ælt intensivt men kort - ca. 3-4 min. til farsen er sammenhængende og klistret
- Tilbered pølserne nænsomt, så de ikke får for høj varme i for lang tid
Skøn garniture
Pølsemageri - nye gamle dyder
Engang var pølsemageri hverdagskost, og går vi 120 år tilbage, var det en helt almindelig del af husholdningen at få slagtet en gris og fremstille pølser af de egnede udskæringer. Pølsemageri er hverken særligt svært eller urimeligt tidskrævende. Du kan købe, hvad du skal bruge hos slagteren og på nettet, og du kan klare dig med almindelige køkkenredskaber - i hvert fald indtil du bliver bidt af en gal pølsemager, hvilket der er en vis chance for.
Her giver vi dig opskriften på en helt klassisk sønderjysk grillpølse med en fin, afrundet smag samt en grillpølse med urter. Du kan variere urter, krydderier og den type kød, du bruger, helt frit. Men tilføj maks. 40-50% fortilberedt kød, hvis farsen skal hænge sammen.