Debatter med smag og holdning
Torsdag åbnede vores udviklingschef Jonas Astrup debatscenen hos Politiken med en samtale om fremtidens landbrug og madvaner. Panelet – bestående af Pernille Skipper, Kasper Sewerin Fogh Hansen, Louise Køster og Mads Ejsing – foldede kompleksiteten ud i krydsfeltet mellem klima, dyrevelfærd og forbrugeradfærd. Som Louise Køster nøgternt sagde: "Noget er madkultur, noget andet er vaner – men pris og hvad der står på hylderne betyder også en del."
Senere blev teltet fuldt til bristepunktet ved Novo Nordisks BIO-scene, hvor Claus Meyer og DNA-forsker Eske Willerslev kastede lys over, hvordan viden om fortidens gener kan give os fremtidens fødevarer – mere modstandsdygtige, mere bæredygtige og stadig med dyb smag. “Mit håb er, at vi kan skræddersy både landbrugsplanter og økosystemer omkring dem til mange forskellige klimaforhold,” lød det fra Willerslev.
Små måltider med stor effekt
Fredag morgen tog vi hul på dagen med løbesko og rundstykker – et fælles morgenløb og morgenmad arrangeret i samarbejde med B Lab Nordics. Senere delte seniorrådgiver Karen Hertz erfaringer og indsigter i en samtalesalon for B Corp-certificerede virksomheder, hvor vi sammen drøftede, hvordan man omsætter store idealer til konkret bæredygtig praksis.
I BIO-loungen gjorde Bo Frederiksen og Jonas Astrup det helt lavpraktisk: Hvordan laver man egentlig grønnere hverdagsmad, der både gør en forskel for klimaet og smager af noget? Ærtesuppen, de serverede, talte sit eget overbevisende sprog.
Nye generationer i køkkenet
Claus Meyer og Arlas chef for landbrug, bæredygtighed og kommunikation, Hanne Søndergaard, sluttede fredagen af med en samtale om, hvordan vi engagerer børn og unge i madlavning. Hvordan vi sammen kan give næste generation værktøjerne – og lysten – til at tage del i måltidet og fællesskabet omkring det. Her luftede Claus idéen om at genoplive opskriftshæfterne fra gamle dage – nu i en moderne, grøn version. Vi synes, det lyder som en fremragende idé!
Tak for i år!
Vi rejste hjem med hovedet fuld af nye ideer, hjertet fuldt af samtaler og maven fyldt med smag. Tak til alle jer, der kiggede forbi, stillede spørgsmål, smagte med og debatterede med os. Det er i mødet med jer, at vores ambitioner får flyvehøjde.
Vi glæder os allerede til næste år – med endnu flere samtaler, endnu flere smagsprøver og endnu flere skridt mod en madkultur, vi alle kan være stolte af.