Mød Pernille Thejls Fedder, som er køkkenchef for en dag

I vores frokostkøkken introducerer vi ”Køkkenchef for en dag”. På en udvalgt dag, en gang om måneden, overlader vi ansvaret for dagens frokostmenu til en af vores dygtige kolleger, der tager køkkenchefens forklæde på og giver sit bud på den ultimative frokostbuffet sammensat af livretter, rejseminder eller yndlingsråvarer.

"Jeg er blevet inspireret af mine utallige rejser i Mellemøsten og Nordafrika. Dagens menu dufter af farverige køkkener med masser af krydderier"

Pernille Thejls Fedder

Pernille Thejls Fedder og begejstringen for det mellemøstlige køkken

  • Pernille Thejls Fedder
  • Café og serviceleder 
  • Har arbejdet i Meyers i 7,5 år

Hvad laver du i køkkenet:

  • Jeg er ansvarlig for den daglige drift af caféen og mødeforplejning til huset på Hedegaardsvej, og så sørger jeg for, at husets kantine spiller

Hvor kom inspirationen til dagens frokost fra? 

  • Jeg har rejst mange gange i både Mellemøsten og Nordafrika. En af de ting, jeg holder særligt meget af i netop disse egne af verden, er de vidunderlige køkkentraditioner og smagsnuancer og den varme og simple mad. I disse områder er det typisk mad, som er krydret med kanel, koriander, mynte, rosmarin, safran og spidskommen. Og så selvfølgelig lam, couscous og bulgur, som også er karakteristisk for det mellemøstlige og nordafrikanske køkken. I de meget tørre områder er de primære ingredienser i køkkenet gryn, dadler, mælk, ost og smørolie.

    Omkring oaserne og langs kysterne indgår også byg, durum og bælgfrugter som kikærter og forskellige bønnesorter. Af grøntsager anvendes ofte aubergine, peberfrugter, tomater, oliven, løg og hvidløg.

    Flere af de råvarer har jeg forsøgt at inkorporere i dagens frokostmenu

Kan du godt lide at lave mad – også når du har fri?

  • Ja, jeg holder meget af at lave mad, men jeg kan også rigtig godt lide den mad, som min mand laver til mig. Han er kok og forkæler mig ofte med virkelig dejlige madoplevelser. 

> Hent dagens menu - Almanak

> Hent dagens menu - Den grønne