Mød Jose Rafael Marin, som er køkkenchef for en dag

I vores frokostkøkken introducerer vi ”Køkkenchef for en dag”. På en udvalgt dag, en gang om måneden, overlader vi ansvaret for dagens frokostmenu til en af vores dygtige kolleger, der tager køkkenchefens forklæde på og giver sit bud på den ultimative frokostbuffet sammensat af livretter, rejseminder eller yndlingsråvarer.

”Jeg har glædet mig til at introducere folk for alt det magiske, som det peruvianske køkken kan”

Jose Rafael Marin

Jose Rafael Marin og vigtigheden af smagskombinationer

  • Jose Rafael Marin
  • Kok
  • Har arbejdet i Meyers i halvandet år

Hvad laver du i køkkenet:

  • Jeg har været ansat som kok hos Meyers i Århus i halvandet år, hvor jeg tilbereder den varme mad.

Hvor kom inspirationen til dagens frokost fra? 

  • Jeg kommer oprindeligt fra Peru, og jeg har derfor en stor kærlighed og kendskab til forskellige madtraditioner i Sydamerika. Min menu er derfor sammensat af peruviansk-inspirerede retter, som jeg kan huske at have spist i min barndom, og som traditionelt spises i Sydamerika.

    Noget af det, som er særligt karakteristisk for det peruvianske køkken, er kombinationen af det friske, det syrlige og det stærke. Der er både bid i retterne og smæk på smagen, hvilket er med til at løfte den sensoriske oplevelse af måltidet.  

Kan du godt lide at lave mad – også når du har fri?

  • Ja, jeg holder meget af både at lave og spise krydret mad med masser af smag. Når jeg selv går i køkkenet, synes jeg altid, det er enormt vigtigt at bruge rigeligt af friske urter, lime og marinader i køkkenet.
    Man bliver bare glad, når forskellige råvarer spiller sammen og supplerer hinanden godt. 

> Hent dagens menu - Almanak