Mød Anna Frederiksen og Marie Schouser, som er køkkenchef for en dag

’Køkkenchef for en dag’ inviterer vores samarbejdspartnere i køkkenet. Konceptet har hidtil været en stor succes, der gavmildt gav anledning til inspiration og velsmag fra vores dygtige medarbejdere. Nu udvider vi fortællingerne fra frokostkøkkenet yderligere ved at inddrage vores værdifulde samarbejdspartnere, der er med til at løfte smagsoplevelsen i vores frokostmåltider med deres produkter. På den måde kan I hver måned komme tættere på de mennesker, som muliggør vores varierede råvarer i frokostkøkkenets menuer. Bliv klogere på de innovative indsatser, som vores samarbejdspartnere gør for at udvikle velsmagende, innovative og bæredygtige produkter, som vi er glade for at kunne bruge i køkkenet.

"Da d. 10. februar er Bælgfrugternes dag, har vi i samarbejde med de gastronomiske udviklere fra Meyers Frokostkøkken, kommet frem til en menu, der bygger sig op omkring netop bælgfrugter"

Anna og Marie
  • Fuldenavn: Anna Frederiksen og Marie Schouser 

  • Titel: Ernæring og Sundhedsstuderende  

Hvor længe har I arbejdet i Meyers? 

Vi læser Ernæring og Sundhed på 6. semester, og har valgt linjen Fødevare og Ledelse. I forbindelse med vores uddannelse har vi begge været i et 3-ugers praktikforløb i Meyers frokostkøkken i København. Desuden arbejder jeg (Anna) som studentermedhjælper i Meyers kundeservice.  

Hvorfor valgte I Meyers som praktiksted? 

Vi fandt det relevant og lærerigt at få et indblik i, hvordan et storkøkken - som Meyers frokostkøkken - drives. Vi fik både et indblik i selve driften og i hele madproduktionen, hvilket er meget studierelevant og en oplevelse, vi vil tage med os videre.  

Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?  

10. februar er Bælgfrugternes dag, og derfor har vi i samarbejde med de gastronomiske udviklere fra Meyers frokostkøkken, kommet frem til en menu, der bygger sig op omkring netop bælgfrugter. 

Vores uddannelse har stor fokus på bæredygtighed samt de officielle kostråd, og vi har derfor taget udgangspunkt i dem. Et af kostrådene lyder således: “Spis mindre kød - vælg bælgfrugter og fisk”, og derfor har vi valgt at bygge vores menu op omkring forskellige bælgfrugter. Vi har tidligere været i praktikophold i Italien, og har derfor også valgt at drage elementer fra det italienske køkken med ind i vores menu.  

Har du/I et særligt forhold til mad? 

Eftersom mad er det primære omdrejningspunkt på vores uddannelse, har vi en stor passion både for madlavning og madkultur, og det fylder meget i vores hverdag. 

 

> Hent dagens menu - Den grønne


> Hent dagens menu - Almanak

> Hent dagens menu - En bid grønnere