Grøn jul 2021

Grøn jul hos Meyers 2021

Smagfulde menuer hvor saft og kraft hentes fra vinterens grønne guld.

Bevæbnet med vinterens fyldige rødbeder og umamispækkede svampe, generøse mængder af friske urter, sprøde grønkål, cremede oste og knasende nødder og kerner, bliver resultatet en stribe velsmagende, vegetariske juleretter, som du kan overraske dine gæster med i december. 

 • Vegetarisk julefrokost

  Fyldige rødbeder og umamispækkede svampe

  Bevæbnet med vinterens fyldige rødbeder og umamispækkede svampe, generøse mængder af friske urter, sprøde grønkål, cremede oste og knasende nødder og kerner, bliver resultatet en stribe velsmagende, vegetariske juleretter, som du kan overraske dine gæster med i december.

  Se mere her
 • Vegetarisk juleaften

  Butternutsquash confiteret med julekrydderier

  En vegetarisk julemiddag, hvor saft og kraft hentes fra vinterens solide grøntsager som butternutsquash og selleri. Vi låner tilberedningsformer og smagsnuancer fra det klassiske julekøkken, så vi både confiterer, langtidssteger og bager, men med det grønne guld som indholdet i gryden.

  Se mere her

Julefrokostens traditioner

Vi er mange der glæder os til den ene måned om året, hvor julepynten skal frem og radioen er proppet med julemusik. Det er en tid der er spækket med traditioner og hyggelige sunder med ens nærmeste. 

En af de traditioner som de fleste kender til er årets julefrokost. Det koncept daterer helt tilbage til efterkrigstiden, hvor konceptet dog var en kende anderledes end nutidens julefrokost. Dengang var julefrokosten et arrangement, hvor de ansatte og deres chef kunne ønske hinanden en glædelig jul. 

I dag er vores julefrokoster en smule anderledes og det giver anledning til at samles med kollegaerne, vennerne eller familien. Traditionen forbliver og nu om dage inkluderer det en stor julefrokost menu og en smule forfriskende til ganen. Vi samles i et uhøjtideligt og festligt lag og mange ser frem til årets julefrokost. 

Vegetarisk julefrokost 2021

Traditioner er for mange lig med jul og alt, som dertil hører. Men hvad nu hvis du eller dine gæster ikke er til den traditionelle danske julemad? Samtidig er tiden der måske ikke til at finde på nye kreative julede vegetarretter, fordi samvær og hygge med familie og venner prioriteres. Savner du inspiration eller ideer til god vegetarisk julemad?

Meyers dygtige kokke står klar med hjælpen, så du kan servere en velsmagende vegetarisk julefrokost til årets kommende firmajulefrokost eller familiefest. Vores spændende retter i den vegetariske julefrokost giver et friskt pust til det traditionelle julefrokostbord.

Bestil din vegetariske julemiddag nemt her.

Vegetarisk julefrokost menu

Med Meyers vegetariske julefrokost menu ud af huset får du tid til at nyde december måned med dem du holder af. 

Det er hurtigt og nemt at bestille din vegetariske julefrokost. Du slipper for besværet og får en kvalitetsjulefrokost leveret lige til døren. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse mere om vores vegetariske menu. 

Du vil kunne genkende nogle elementer i vores grønne julefrokost, som går igen fra vores klassiske julefrokost med kød. På den måde kan du nemt kombinere de to i tilfælde af, at dine gæster har forskellige præferencer. 

Vi har lånt tilberedningsformer og smagsnuancer fra det klassiske julekøkken, så vi både confiterer, langtidssteger og bager, men med det grønne guld som indholdet i gryden.

Til den vegetariske julefrokost serverer vi røgede rødbeder med saltbagte mandler og solbærvinaigrette, der agerer som et alternativ til de syltede sild vi kender fra julefrokost menuen. Den anden spændende ret på vores vegetariske frokost menu byder på nøddepaté med dijonsennep, cornichoner og saltbagte nødder. 

Vores kokke har lagt mange tanker og timer bag denne lækre menu og de to næste retter er ingen undtagelse. Først har vi en svampefrikadeller med gammelknas og timian, dernæst en smørbagt løgtærte med cremet gedeost, muskatnød, tomat og spinat.

Vi har en gammel kending med i den vegetariske version af julefrokost menuen, nemlig rødkål kogt med kirsebæreddike. Vi har dog flere tricks i ærmet med en grønkålssalat med ristede valnædder, citrusfrugter og vinaigrette, som har en skøn balance mellem syrlighed og sødme.  

Til den vegetariske julefrokost menu får du selvfølgelig også vores økologiske rugbrød og koldhævet ølandsbrød fra Meyers Bageri.

Afslutningsvis er den traditionelle risalamande med kirsebærsauce og sukkerristede mandler, og der følger selvfølgelig en smuttet mandel med til desserten, som gæsterne kan kæmpes om.

Bestiller du vores vegetariske julefrokost ud af huset slipper du for de mange indkøb og alle forberedelserne i køkkenet, så du bekymringsfrit kan invitere familien, vennerne eller kollegaerne.    

Julefrokost leveres i hele landet 

Vores klassiske og vegetariske julefrokost leveres i hele landet anrettet på fade og i skåle eller i engangsemballage. Din julefrokost leveres i perioden d. 4. november - 19. december, og du kan se vores billige priser for levering her. Du vælger selv hvorvidt menuen leveres kold eller varm (25,- ekstra pr. kuvert). Uanset hvad du vælger, sørger vi selvfølgelig for at afhente brugt service på et selvvalgt tidspunkt op til 4 dage efter din julefrokost.