Den almindelig oksekødsburger får i den grad kamp til stregen, når bløde boller smøres med karljohan- og persillemayo og omfavner sprøde grøntsager og en vegetarisk flækærtebøf fuld af smag. Husk at iblødsæt flækærterne 10-12 timer inden de koges.

Sådan gør du

Flækærtebøffer

Kog perlebyg og flækærter møre efter posernes anvisninger og si vandet fra. Sautér champignon på en tør pande i nogle minutter. Tilsæt olie, finthakket hvidløg, løg og chili og steg til det bliver let gyldent. Blend samtlige ingredienser til flækærtebøffen på en køkkenmaskine eller en blender og form til 4 lige store bøffer. Vend dem i et sammenpisket æg og pankomel så det dækker bøffen fuldstændig. Steg flækærtebøfferne på begge sider i lidt olie og smør til de får farve og bliver gennemvarme.

Burgerfyld

Imens flækærtebøfferne steger færdig, tilberedes squash i passende aflange skiver på en anden pande (evt. en grillpande) indtil de er møre, men stadig har bid og struktur. Smag til med salt og peber. Så snart både flækærtebøffer og squash er parat, flækkes tebollerne og ristes på alle sider (enten i en brødrister, eller endnu bedre, på en varm pande med lidt smør).

Saml

På den varme underbolle fordeles en skefuld karljohan-mayo, et par blade sprød hovedsalat, den panerede flækærtebøf, ringe af rødløg, grillet squash, drueagurker i skiver og hakket kruspersille. Smør en generøs skefuld persillepesto på overbollen og afslut burgen.

Tip

Flækærter er tørrede gule ærter. Før du koger flækærterne, skal de sættes i blød 10-12 timer før, og skyldes godt inden.

Ingredienser

Flækærtebøffer

1 dl perlebyg
1 ½ dl flækærter
175 g rensede champignon
6 fed hvidløg
1 løg
4 grøn chili
¾ dl loppefrøskaller
3 tsk stødt spidskommen
1 ½ tsk salt
1 tsk peber
3 spsk olivenolie
pankomel (eller rasp, til panering)
1 æg (til panering)

Burgerfyld

2 squash
4 Meyers teboller (se opskrift her)
4 spsk Karljohan-mayo (lav din egen her)
1 hovedsalat
1 rødløg
4 drueagurk
1 bundt kruspersille
4 spsk Persillepesto (lav din egen her)
Salt og peber