Sådan gør du
Rødbeder
Kog rødbederne al dente i godt saltet vand. De skal stadig have lidt bid. Imens rødbederne koger kan du lave dressingen og riste solsikkekernerne.
Smut og skær enderne af og skær i ½ cm skiver og skær skalotteløgene fint.
Vend rødbederne med optøede kirsebær og dressing.
Dressing
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag godt til.
Knas
Vend solsikkekernerne med vand og salt, og rist dem i ovnen ved 180°, til de er gyldne.
Servering
Anret de marinerede rødbeder med plukket grønkål, fordel lidt dressing over og drys kerner på.
Ingredienser
Rødbeder
800 g rødbeder
150 g frosne kirsebær optøet
2 skalotteløg
150 g grønkål
Dressing
1 dl koldpresset rapsolie
1 dl neutral olie
1 tsk salt
½ dl kirsebæreddike
½ tsk kommenfrø
1 fed hvidløg
1 knivspids sukker
Solsikkekerner
75 g solsikkekerner
1 spsk vand
1 knivspids salt