Pizzasnurrerne formes på næsten samme måde som kanelsnurrer. Så hvis du laver den ene opskrift, bliver du også god til den anden

Sådan gør du

Kom flåede tomater, tomatpuré, salt, sukker, basilikum og olie i en skål, og blend ganske kort med en stavblender

Bland lunkent vand og gær i en røreskål, så gæren bliver opløst.

Tilsæt hvedemel og salt, og rør sammen, og fortsæt så med at ælte dejen sammen med hænderne i skålen, til den begynder at samle sig

Vend dejen ud på et rent bord, og ælt i nogle minutter, til dejen bliver glat og smidig og ikke sidder fast i bordet længere. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve i ca. en time til dobbelt størrelse.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på melet. Rul dejen ud med en kagerulle eller rullepind til et aflangt stykke, der er ca. ½ cm tykt.

Smør tomatsauce på hele dejstykket, og drys med ost i en bane på den ene halvdel.

Fold nu den del af dejen, som kun har tomatsauce på, op over delen med ost. Rul lidt på dejen med kagerullen uden at trykke for hårdt til, så den lige samler sig lidt.

Skær dejen i baner med en bredde på ca. 2½ cm med en kniv eller et pizzahjul.

Hold fast i begge ender, og sno 4-5 gange fra den ene side. Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke, og lad dem hæve i 45 minutter.

Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 220° varmluft i 15 minutter, til de er flot gyldne. Lad dem køle lidt af, men spis dem lune.

Ingredienser

Tomatsauce

200 g hakkede eller flåede tomater
1 spsk tomatpuré
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 håndfuld frisk basilikum
2 spsk olie

Dej

3 dl vand
20 g gær
600 g hvedemel
2 spsk salt

Desuden

400 g revet mozzarella
1 æg

Find opskriften i Meyers bageskole for børn

Find bogen her